Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-07-16, 16:31x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Symfonia Handel ver. 3.22b błąd nr 2 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2009-05-18, 09:58
Posty: 4
Post Symfonia Handel ver. 3.22b błąd nr 2
Symfonia jak zwykle zreszta sie wysypala. Niestety tym razem juz nie chce się podnieść. Przy probie wczytania użytkownika wyświetla Błąd nr 2 z plikiem 51XT.dat po podmianie pluku ze starszgo buckupai wywala kolejny blad z kolejnym plikiem. Po podmianie wszystkich plikow ktore raportuje program sie wysypuje (jedyna ikona jaka jest to znak zapytania ? )

Proba sprawdzenia porpawności danych nic nie daje dopiero jak sie wgra przynajmniej plik 51xt.dat rusza diagnostyka.

A oto sa jej wyniki:

Cytuj:
Kontrola poprawności danych: 2009/05/18 09:31:01

Firma:
Katalog firmy: c:\symfonia\knetmj06\

Bufor dokumentów handlowych:
- błąd bazy nr 2 - odtwarzanie
- Odtworzono 0 z 3 rekordów.

Uszkodzona baza została zachowana pod nazwą 'c:\symfonia\knetmj06\51bd.old'.

Bufor pozycji dokumentów handlowych:
- błąd bazy nr 2 - odtwarzanie
- Odtworzono 0 z 5 rekordów.

Uszkodzona baza została zachowana pod nazwą 'c:\symfonia\knetmj06\51bp.old'.

Dokumenty handlowe:
- błąd bazy nr 2 - odtwarzanie
- Odtworzono 0 z 6973 rekordów.

Uszkodzona baza została zachowana pod nazwą 'c:\symfonia\knetmj06\51dk.old'.

Pozycje dokumentów handlowych:
- błąd bazy nr 2 - odtwarzanie
- Odtworzono 8016 z 12752 rekordów.
Ostatni odtworzony rekord: id= 11066, kod= DRLJ6P
Uszkodzona baza została zachowana pod nazwą 'c:\symfonia\knetmj06\51dp.old'.

Bufor dokumentów magazynowych:
- błąd bazy nr 2 - odtwarzanie
- Odtworzono 0 z 37 rekordów.

Uszkodzona baza została zachowana pod nazwą 'c:\symfonia\knetmj06\51bm.old'.

Bufor pozycji dokumentów magazynowych:
- poprawna

Dokumenty magazynowe:
- poprawna

Pozycje dokumentów magazynowych:
- poprawna

Dostawy towarów:
- poprawna

Stany magazynowe:
- poprawna

Rozliczenia magazynowe:
- poprawna

Kontrahenci:
- błąd bazy nr 2 - odtwarzanie
- Odtworzono 4824 z 7864 rekordów.
Ostatni odtworzony rekord: id= 72589, kod= MAZURJ
Uszkodzona baza została zachowana pod nazwą 'c:\symfonia\knetmj06\51kh.old'.

Notatki:
- poprawna

Towary:
- poprawna

Kursy walutowe:
- poprawna

Powiązania wewnętrzne danych:
- błąd bazy nr 2 - odtwarzanie
- Odtworzono 0 z 9491 rekordów.

Uszkodzona baza została zachowana pod nazwą 'c:\symfonia\knetmj06\51zz.old'.

Uzgodnienia kodów obcych:
- poprawna

Pieniądze:
- poprawna

Rozliczenia rozrachunków:
- poprawna

Ustawienia firmy:
- poprawna

Indeksy dokumentów handlowych:
- poprawna

Indeksy pozycji handlowych:
- błąd bazy nr 2 - odtwarzanie
- Odtworzono 0 z 12732 rekordów.

Uszkodzona baza została zachowana pod nazwą 'c:\symfonia\knetmj06\5idp.old'.

Indeksy pieniędzy:
- poprawna

Indeksy dokumentów magazynowych:
- poprawna

Indeksy pozycji magazynowych:
- poprawna

Wymiana danych:
- poprawna

Raporty i programy AMBASIC:
- poprawna


Moge wczytac kopie bazy danych z 12 maja i wszystko smiga ale wtedy trace FV za 2 dni robocze. Na szczescie nie jest tego duzo bo okolo 11 tylko ale ...no ale nawet jedna to bedzie problem a co dopiero okolo 11. Prosze o pomoc co z tym fantem zrobic?


2009-05-18, 10:06
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5150
Pomógł: 58
Post 
Skoro masz błedy nr 2 na bazie - to nie trac czasu na naprawe tylko wklep te 11 faktur - i zastanów sie nad sprawdzeniem/wymian kompa/sieci lub zakupem pervasive - bo ewidentnie masz jakis problem sprzetowy


2009-05-18, 11:09
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-05-18, 09:58
Posty: 4
Post 
Niestety nie jestem w stanei wklepac tych FV w najblizszym czasie. Nie mam ich i zanim mi ktos je dostarczy to minie sporo czasu. Sprzet nie wiem czy jest niesprawny. Wszystko na nim dzial atylko symfonia sie wysypala. Po wgraniu backupa z 12 maja wszystko chodzi. Problem musze rozwiazac jak najszybciej by moc wystawiac FV.

Wiec jakas inna sugestia jak to naprawic?


2009-05-18, 11:12
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5150
Pomógł: 58
Post 
Bład numer 2 to fizycznesz uszkodzenie bazy najczesciej i tego nie naprawisz (za wyjatkiem szczesliwej sytuacji ze jest to tzw nienatywny(logiczny) blad 2 ale to chyba nie w tym przypadku) - szczegolnie ze przypuszczelnie czesc danych zostala po prostu utracona....

To ze komp normlanie dziala - to jeszcze nic nie znaczy - przenies na iny komp caly ten handel i sprawdz czy tam tez beda takie szopki...... albo pouzywaj przynajmniej przez miesiac demo pervasive.....

Nie dokonca rozumiem jak mozna nie miec kopii wystawionych faktur - ale ok - jesli tak jest to mozesz pogrzebac w plikach DK i DP, sprobowac je przerolowac od tylu np. jakims edytorem btrieve - wyciagnac te utacone dokumenty - i na podstawie tych podpatrzonych rekordow je wklepac do handlu, a czego brakuje to po prostu zostawic wolne numery i doklepac jak już sie znajda te papierowe faktury...


2009-05-18, 11:24
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-05-18, 09:58
Posty: 4
Post 
Ksiegowa zwinela mi kopie i zanim odzyskam troche minie bo sa w innym miescie. Na dodatek nie moge sie do niej dodzwonic ale to inny problem. Ok zostawie okolo 15 numerow i bede pracowac dalej. Teraz powiedz mi prosze jak mam zrolowac (co to znaczy) najlepiej krok po kroku jak laikowi ktorym jestem.


2009-05-18, 11:27
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5150
Pomógł: 58
Post 
Raczej dla osoby kotra nie ma dostepu do ddfów z tak starej wersji to skuteczne przegrzebanie bazy bedzie niemozliwe - a handel 3.22 ich nie daje...

Pozostaje albo poogladanie jakims notepadem pliku DK - naglowki i klienta bedzie widac w tekscie i to juz jest cos do wklepania, a co do pozycji (DP) to tylko jakis edytor plikow btrieve - jest tego sporo na necie - i niektore maja opcje typu sniff - czyli sie probuja domyslec nagłowków tabeli i wtedy mozna ja poogladac......

Albo demo pervasive i jego narzedzia typu windowsowy rebuild lub lepiej dosowy BUTIL z opcjami -REBUILD, -CLONE, - ROLLxxxx


2009-05-18, 11:44
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-05-18, 09:58
Posty: 4
Post 
OK to krok po kroku. Najpierw sprobuje otworyzc jakos pliki DK

Edit: Nie widze pliku z rozszezeniem DT w katalogu symfoni

Edit2: Jesli chodzilo ci o plik 51DT.dat to taki znalazlem otworzylem i dojde do nr FV i klientow. A dzieki temu po dluzsyzch bojach pewnie dojde co na tych FV bylo. Da sie jakos znalesc co bylo sprzedane?


2009-05-18, 11:55
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 7 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Problem z instalacją Symfonia Start Handel

w Ogólne

rafa2-74

6

4072

2013-10-16, 22:37

krzysiek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Symfonia Handel, Zamówienia Obce, problem z listą.

w Ogólne

vectorcom

4

1776

2016-02-11, 17:48

vectorcom Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Błąd 137

w Ogólne

dan

1

536

2017-02-24, 12:01

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Błąd onlinelicencigSQLmodule

w Ogólne

jarek.gllowacki

1

357

2017-12-04, 13:51

jarek.gllowacki Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant