mojaSymfonia FORUM
http://www.forum.mojasymfonia.pl/

Ustawienie strony do wydruku
http://www.forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?f=15&t=731
Strona 1 z 1

Autor:  stopi [ 2009-03-26, 16:21 ]
Tytuł:  Ustawienie strony do wydruku

Witam

Zrobiłem raport bardzo prosty
Dla zaznaczonych towarów
pokaż kod towaru i nazwę każdy towar na osobnej stronie

Potrzebna mi jest pomoc w ustawieniu szerokości i wysokości strony ponieważ wydruk będzie szedł na specjalną drukarkę (Zebra)

Bardzo proszę o pomoc.

Autor:  rafal [ 2009-03-26, 16:33 ]
Tytuł: 

http://forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?t=366

dodam, że kartka powinna być zdefiniowana w serwerze wydruku w systemie.

Autor:  stopi [ 2009-03-27, 08:55 ]
Tytuł: 

Dzięki i przepraszam że nie sprawdziłem ale ten raport bazuje na zdefiniowanych formatach
string sChceDrukowacNa = "A5" -
a ja bym potrzebował zdefiniować własny format ponieważ ta drukarka jest do naklejek rozmiar nie jest standardowy

Autor:  rafal [ 2009-03-27, 09:01 ]
Tytuł: 

przeczytaj uważnie co wyżej. Powinieneś zdefiniować swój format w systemie, żeby użyć tego sposobu.

Do ustawienia wielkości kartki teoretycznie powinno służyć polecenie str.wys oraz str.szer ale nigdy mi się to nie udało.

Autor:  stopi [ 2009-03-27, 09:36 ]
Tytuł: 

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ponieważ wykożystuje dostępne formaty takie jak A6 B4
i raport pokazuje mi "Brak zefiniowanego formatu papieru o nazwie %s w systemie"
Definowanie własnego formatu w systemie rozumiem ze w Windows tak ?

Autor:  Nietoperz82 [ 2009-04-16, 21:52 ]
Tytuł: 

stopi pisze:
a ja bym potrzebował zdefiniować własny format ponieważ ta drukarka jest do naklejek rozmiar nie jest standardowy


Jeżeli to drukarka naklejek - kodów kreskowych - to wydruki robi się zupełnie inaczej... Wysyłasz do drukarki plik TXT z poleceniami np w języku np. EPL2

Autor:  gregor [ 2009-04-17, 06:54 ]
Tytuł: 

My drukujemy naklejki na ZEBRA. Należy dodać nowy kontekst drukarki np et_zeb1, dodać ten kontekst, wybrać drukarkę- Zebra a następnie zdefiniować parametry fontów i rozmiaru etykiet. Wtedy zaznaczyć towary, które mają być wydrukowane podać ilości, powtórzenia itd i... drukować.
Drukujemy na raporcie kupionym, zmodyfikowanym również z kodami kreskowymi.

Autor:  stopi [ 2009-06-09, 11:45 ]
Tytuł: 

Ok

Zrobiłęm według sugestii innych taki raporcik
Zdefiniowałem sobie drukarkę tekstowa
ustawiłem w niej kilka rozmiarów naklejek - określając ich nazwy i
i to by było koniec ponieważ jak podam by program ustawił rozmiar strony w raporcie to i tak nie chwyta rozmiarów które zostały przezemnie określone.
i tak naprzykład znaleziono nazwę strony "test_1" i pobiera jej numer i w chwyli pobierania strony jest coś takiego

str.wydruk(1,PageID(PageIdx),0) - to i tak nie pobierze mi mojch rozmiarów tylko rozmiar A4 - nie wiem dlaczego sie tak dzieje
dodatkowo gdy zapiszę coś takiego

str.wydruk(1,-999,0) - to pobierze mi rozmiary strony domyślnej zdefiniowanej w ustawieniach to by było fajnie tylko że mam dwie drukarki i dwa rozmiary naklejek dlatego nie mogę tak do końca zrobić.


Pomocy Jak zrobić by program pobierał odpowiednie rozmiary stron....

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/