mojaSymfonia FORUM
http://www.forum.mojasymfonia.pl/

Import z CSV
http://www.forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?f=16&t=10037
Strona 1 z 1

Autor:  mldksg [ 2021-09-23, 14:26 ]
Tytuł:  Import z CSV

Witam wszystkich,
skonfigurowałem sobie profil importu zgodnie z tym:
https://pomoc.symfonia.pl/Help/fk/ERP/2021_3/11205
oraz tym:
https://www.youtube.com/watch?v=Mk5SaZw ... l=Symfonia

Przy próbie użycia dostaję komunikat: "brak nowych danych do wczytania"
Czy poza tymi instrukcjami powyżej coś jeszcze trzeba ustawić?
ERP 2021.3

Autor:  perek [ 2021-09-23, 14:40 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

Szablon nie widzi pliku do wczytania we wskazanej konfiguracji

Autor:  mldksg [ 2021-09-24, 07:06 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

Rozumiem co znaczy komunikat, tylko nie wiem czemu taki się pojawia skoro plik do importu jest we wskazanej lokalizacji,=.

Autor:  perek [ 2021-09-24, 07:53 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

a maska nazwy pliku?, rozszerzenie?

Autor:  mldksg [ 2021-09-24, 08:23 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

https://ibb.co/LPccWDT
https://ibb.co/zNZ6JVW
Plik .csv jest w E:\PK\csv

Autor:  perek [ 2021-09-24, 11:28 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

to pole gdzie masz wpisane setup.ini wyczysc

Autor:  mldksg [ 2021-09-24, 12:06 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

Okej, pliki wtedy widzi.
Przygotowałem testowe pliki kopiując przykładowe dane z pomocy Symfonii, więc zakładam że są one poprawne.

Program synchronizuje kontrahentów z pliku z kontrahentami (pomijając pierwszego), natomiast pliku z dokumentami nie czyta.
https://ibb.co/DYvr5Fx

Autor:  marta44 [ 2021-10-15, 17:02 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

Może stąd nie jest on dostępny dla użytkowników.

Autor:  Zenek N [ 2021-10-17, 20:21 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

Ogólnie import szablonów firmy Sage to fikcja ponieważ nie każdy import jest równoległy. Chodzi o to że nie do końca można mu ufać ponieważ druga strona może stosować swój wzór szablonu niekompatybilny z sage. To jest dobre 1:1 natomiast 1:wielu nie zdaje egzaminu

Autor:  Marek P. [ 2021-10-31, 23:09 ]
Tytuł:  Re: Import z CSV

Witam, miałem dokładnie ten sam problem. Odpowiedź dlaczego przykład z symfonii "nie działa" to...
...
Data. A dla ścisłości, plik Excela z przykładem ma datę w formacie RRRR-MM-DD, a powinien mieć datę w formacie DD.MM.RRRR . Komuś inaczej się formatowanie przedstawiało, więc on miał dobrze, a przy "standardowym" formatowaniu, mieliśmy źle.
W instrukcji w każdej linijce jest prawidłowy format.

Więc trzeba każdą datę z przykładu zmienić na format DD.MM.RRRR i zaczytuje ( Albo przynajmniej mnie, po tej zmianie zadziałało).
Pozdrawiam :-)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/