mojaSymfonia FORUM
http://www.forum.mojasymfonia.pl/

Handel 2013 - Problem z paragonami
http://www.forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?f=16&t=9203
Strona 1 z 1

Autor:  pawlo73 [ 2019-06-29, 09:48 ]
Tytuł:  Handel 2013 - Problem z paragonami

Witam
Mamy zainstalowany program Handel 2013.a i do jednego stanowiska drukarkę fiskalną Elzab Omega. Do wczoraj nie było żadnego problemu. Niestety od rana na każdym paragonie jest drukowana tylko jedna pozycja magazynowa i pod nią komunikat:
1 #Anulowany#
Niefiskalny
Błędne znaki lub sekwencja nieznana
i następnie "błąd połączenia z drukarką" ale połączenie jest, szuflada się otwiera i reaguje na polecenia z poziomu programu.
Poprzedniego dnia nie było żadnych problemów, paragony drukowały się poprawnie, raport dobowy OK. Podłączałem drukarkę na jeszcze dwóch innych komputerach w firmie i wszędzie to samo. Drukarkę oddaliśmy do serwisu, u nich została przetestowana i jest w porządku, z ich programu paragony się drukują prawidłowo i twierdzą, że problem leży po stronie programu tylko, że w tym czasie nikt niczego w systemie nie zmieniał, nie było żadnych aktualizacji, zmian konfiguracji. Poza tym wszystko jest jak było.
Może ktoś by miał pomysł gdzie szukać przyczyny
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Autor:  Zenek N [ 2019-07-02, 22:28 ]
Tytuł:  Re: Handel 2013 - Problem z paragonami

Może instalacja windowsa od nowa ?

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/