Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2019-12-10, 17:39x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Symfonia Handel Forte 2011 Przesuniecie miedzymagazynowe 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2010-03-26, 13:38
Posty: 6
Post Symfonia Handel Forte 2011 Przesuniecie miedzymagazynowe
Witam,

proszę o pomoc, po aktualizacji Symfonii Handel Forte 2011 przestały tworzyć się automatycznie dokumenty MM+, wg dokumentacji system powinien działać tak jak w poprzedniej wersji czyli:

"Moduł handlowy zapewnia możliwość automatycznego generowania i wystawiania dokumentu MM+ po wystawieniu dokumentu MM-. W trakcie wystawiania MM-można ustawić opcję generowania MM+ w widocznym wtedy dialogu. "

Aktualnie po wystawieniu dokumentu typu MM- wogóle nie pojawia się wspomniane okienko dialogowe.

Nie udało mi się znaleźć żadnej opcji/parametru, który mógłby przywrócić tą funkcjonalność. Sprawdziłam działanie wersji na czystej(nowo utworzonej bazie - firmie) z domyślnymi ustawieniami i też to samo.

Czy to bug nowej wersji? czy jednak jakiś ukryty parametr?

Pozdrawiam


2011-01-04, 14:23
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1940
Pomógł: 49
Post 
Najnowsza wersja to 2011a i jej należy używać - jeśli to faktycznie jest gołe 2011 należy jak najszybciej dokonać aktualizacji.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2011-01-04, 14:43
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-03-26, 13:38
Posty: 6
Post 
Dziękuję, rzeczywiście mamy "gołe" 2011 - wczoraj przeinstalowałam 15 stanowisk, czyli czeka mnie powtórka z rozrywki. Widać mamy solidnego dostawcę.

Pozdrawiam


2011-01-04, 15:16
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1940
Pomógł: 49
Post 
Jak wczoraj to faktycznie dali ciała... skontaktuj się z tym dostawcą - jest dostępna łata do dogrania eliminująca bieganie po stacjach roboczych. Być może się zrehabilituje.. a jak nie zapraszam do nas :)

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2011-01-04, 15:26
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-03-26, 13:38
Posty: 6
Post 
Znaleźliśmy przyczynę całego zamieszania. W wersji 2011 ważny jest rodzaj magazynu. Jeżeli rodzaj ma w swojej definicji ustawiony typ dokumentu "Przesunięcie MM-" wówczas program zachowuje się poprawnie - pojawia się okienko dialogowe i można automatem utworzyć dokument MM+. Natomiast jeżeli rodzaj nie ma zdefiniowanego typu dokumentu wówczas okienko dialogowe wogóle się nie pojawia. W poprzedniej wersji nie istniała taka zależność.

Niestety dostawca twierdzi, że łatką nie dysponuje i udostępnia nam nowy instalator, :(

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam


2011-01-04, 15:58
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1940
Pomógł: 49
Post 
ok ale ta opcja powoduje konieczność instalacji na serwerze, konwersji bazy itp... + latanie po stacjach :( a poprawka jest ogólnie dostępna w Sage od ponad tygodnia, praktycznie rzecz biorąc mógłby się o nią zwrócić także klient końcowy.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2011-01-04, 17:05
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5168
Pomógł: 59
Post 
tylko ze latka aktualizuje 2 raporty i exe a pelna instalka aktualizuje chyba 13 raportów

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2011-01-04, 22:12
Wyświetl profil

Rejestracja: 2011-03-16, 22:07
Posty: 3
Post 
Witam.
Chciałbym prosić o pomoc.Właśnie zainstalowano nam Symfonie Forte i w firmie panuje mały chaos.Np.pisząc f-re zawsze system zaczyna pisanie na magazynie od pierwszej pozycji magazynowej,a chcielibyśmy żeby zaczynał od ostatnio zaczetej np.jak wpisuje serwo to jak zaczynam następną pozycję żeby też było od serwo a nie od automatyka...........kurde pisze chyba chaotycznie ale może ktoś pomoże.........???????????


2011-03-16, 22:13
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5168
Pomógł: 59
Post 
Po pierwsze nie rob chaosu - nie podpinaj sie pod cudze watki, zadawaj jasno pytania, podawaj wersje programu o jaki pytasz itp.

Po drugie - skoro masz Forte - to rozumiem ze ktos wam go wdrażal - czy zadales swoje pytanie wdrożeniowcom? Mysle ze oni maja wieksze szanse Ci pomoc w takich kwestiach..... :-)


Choc jesli dobrze rozumiem twoje pytanie - to odpowiedz na niego brzmi - Nie da sie tak...

Ale jest pare innych metod pracy z programem ktore moga byc nawet lepsze dla Was od takiego wybierania - tylko to juz wymaga doglebniejszej analizy......

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2011-03-16, 22:21
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1940
Pomógł: 49
Post 
nixon pisze:
Witam.
Chciałbym prosić o pomoc.Właśnie zainstalowano nam Symfonie Forte i w firmie panuje mały chaos.


To znaczy jak? Wpadli, zainstalowali i wyszli? Tak sobie po prostu i nagle nie wiecie co robić? Wybacz formę ale coś tu nie gra. Tak się nie robi wdrożeń Forte a przynajmniej nie powinno się robić. No chyba że sądziliście ze to wystarczy kupić... i jeśli tak faktycznie było to jednak zasięgnijcie pomocy u jakiegoś Partnera by przygotował sensowny plan wdrożenia - szkolenie, FAQ, Wasza lista Q&A itp. Na forum to jeszcze bardziej się pogrążycie, szczególnie w ten sposób formułując problemy.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2011-03-16, 22:33
Wyświetl profil

Rejestracja: 2011-03-16, 22:07
Posty: 3
Post 
Dokładnie...wpadli zainstalowali i poszli......a więcej sami sie w firmie nauczyliśmy niż oni nam chcieli wpoić.Parodia?Otóż nie.......za pakiet szkoleń nasz szef musiał zabulić extra więc doczekaliśmy sie oszczędności,które nam wyszły bokiem.Więc prosze mi wybaczyć,że jako laik chciałem sie czegoś dowiedzieć bo chyba od tego właśne są fora.


2011-03-17, 08:11
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1940
Pomógł: 49
Post 
Nikt nie broni pytać ale konkretnie prosimy i stosując się do zasad takich jak np . obowiązujący na tym forum REGULAMIN
Sprawdzasz czy nie pisał juz ktoś o tym co Cie interesuje (SZUKAM działa bardzo sprawnie) i jeśli nie to zakładasz nowy temat w odpowiedniej grupie. Podajesz o jaki program pytasz, jaka wersja itp. oraz konkretne pytanie i tylko o to chodzi. Jeśli to będą pytania użytkowe to zapewne otrzymacie potrzebną pomoc :) jak zagadnienia wdrożeniowe to może być różnie bo wdrożeń przez forum się nie robi.

Co do płacenia za szkolenia - raczej nie bywają za darmo podobnie jak towary na półkach sklepowych - usługa to też towar - dlatego kosztuje. Niektórym to jeszcze z trudem przychodzi zrozumieć.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2011-03-17, 08:25
Wyświetl profil

Rejestracja: 2011-03-16, 22:07
Posty: 3
Post 
Kolego Krzysztofie ja się z Tobą zgadzam w 100 procentach tylko zrozum,my jestesmy handlowcami a szef szefem.Mamy zapłacic z własnej kieszeni za szkolenia?Szef niestety nieda....eh.


2011-03-17, 10:04
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5168
Pomógł: 59
Post 
No coz - musicie wytlumaczyc szefowi - iz koszt szkolen wdrozen - zazwyczaj wynosi drugie tyle ile koszt licencji - i nei da sie na tym zaoszczedzic - jesli zabudzetowal sobie tylko licencje - to musi niestety zmodyfikowac zalozenia :-)

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2011-03-17, 18:57
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 14 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. lokalizacje magazynowe Symfonia Handel Forte 2011.a

w Programy Handlowe

trabik78

9

2695

2011-02-09, 20:28

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Handel 2011 forte - (VBA vs IE)

w Programowanie

stopi

0

906

2011-08-08, 10:06

stopi Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Instalacja Forte Handel 2011.a

w Techniczne

kajzii

7

3022

2011-08-29, 15:23

kajzii Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. blokada symfonii handel 2011 forte

w Programy Handlowe

henio

1

675

2012-08-02, 21:19

Misiek Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant