Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2019-08-25, 09:34x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Problem z rozrachunkami Handel 2013 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2012-11-26, 12:39
Posty: 5
Post Problem z rozrachunkami Handel 2013
Witam
mam taki problem po podniesieniu wersji handlu do 2013.a
Kiedy próbuję załadować rozrachunki z poziomu Kontrahenci trwa to małą chwilę. rozrachunki mam podzielone wg znaczników. I kiedy próbuję wejść w któryś znacznik trwa to już bardzo długo. Raport tworzy się od kilku do kilkunastu minut.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być tego przyczyną?
Z góry dziękuję za wszelkie pomysły.


2012-11-26, 13:14
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Administrator

Rejestracja: 2007-11-15, 12:42
Posty: 86
Pomógł: 4
Post Re: Problem z rozrachunkami Handel 2013
Zobacz jak w trakcie wykonywania tych długich operacji zajmowany jest procesor i pamięć.

Zainstaluj wersję 2013a gdzie został rozwiązany problem nadmiernego zajmowania pamięci.

_________________
Administrator
forum.mojaSymfonia.pl


2012-11-26, 13:44
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-11-26, 12:39
Posty: 5
Post Re: Problem z rozrachunkami Handel 2013
mam wersję 2013a procesor i pamięć są zajmowane na minimalnym poziomie


2012-11-26, 13:56
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3512
Pomógł: 381
Post Re: Problem z rozrachunkami Handel 2013
Wyklucz pliki bazy danych *.dat ze skanowania antywirusem.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2012-11-26, 14:19
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-11-26, 12:39
Posty: 5
Post Re: Problem z rozrachunkami Handel 2013
niestety to też nie pomaga :-(


2012-11-26, 14:52
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1937
Pomógł: 49
Post Re: Problem z rozrachunkami Handel 2013
No to musisz coś napisać więcej o infrastrukturze, serwerze, czy to na tym samym komputerze może jest, jak są zlokalizowane bazy, czy masz pervasive itp. Bo inaczej pomoc to jak wróżenie z fusów.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2012-11-26, 15:11
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-11-26, 12:39
Posty: 5
Post Re: Problem z rozrachunkami Handel 2013
baza jest zlokalizowana na serwerze który działa na linuxie.
niestety nie mam pervsiva.
wszystkie programy chodzą na komputerach z win xp
mam licencję na 5 stanowisk
ponoć problem może być spowodowany tym że nie ma pervasiva ale do momentu zainstalowania tej wersji programu nie było najmniejszych z tym problemów nawet gdy na raz w sieci pracowało 8 stanowisk.


2012-11-26, 15:15
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5168
Pomógł: 58
Post Re: Problem z rozrachunkami Handel 2013
Na linuxie i z btrievem - to bedzie wolno działać niestety - i wiele tu nie poradzisz :( Ew sprobuj w ustawiniach microkernela ustawic wiekszy cache tak gdzieś na rozmiar katalogu z danymi (na każdym stanowisku)

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2012-11-27, 03:25
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-11-26, 12:39
Posty: 5
Post Re: Problem z rozrachunkami Handel 2013
no do tej pory to nie było jakieś super szybkie ale działało normalnie a przy nowej wersji problem jest tylko z tymi raportami wszystko inne działa w miarę podobnie do tego co wcześniej.


2012-11-27, 08:59
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 9 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. problem z rozrachunkami

w Programy Księgowe

ewa23

2

1332

2009-05-27, 19:37

ewa23 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Problem z rozrachunkami

w Programy Księgowe

Chrisman

3

1199

2010-06-24, 23:36

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Problem z Rozrachunkami w FKP2013

w Programy Księgowe

CeZaR

3

754

2012-11-22, 15:52

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. [fkp hmp] problem z rozrachunkami

w Programy Księgowe

marty123

0

450

2018-10-04, 22:28

marty123 Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant