Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2022-01-25, 16:25x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2009-01-31, 13:02
Posty: 106
Pomógł: 6
Post Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
Witam.
Po aktualizacji do Handel Premium 2012b z 2011.1x (nie pamiętam literki). Pojawił się następujący problem:
Po kliknięciu FISKALIZUJ po wystawieniu paragonu paragon również drukuje się na zwykłej drukarce.
Nie jest to związane z szarą ikonką drukarki przy wystawianiu dokumentu. Dokument drukuje się w momencie kliknięcia FISKALIZUJ.
Oczywiście fiskalizuje się prawidłowo.
Drukarka fiskalna to POSNET THERMAL na RS232.

Nie potrafię znaleść funkcji/opcji odpowiedzialnej za wyłączenie tej dziwności - nie chcę drukować na zwykłej drukarce.

Jakieś sugestie?

_________________
Pozdrawiam, G.


2013-02-19, 16:19
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-12-03, 21:11
Posty: 276
Pomógł: 2
Post Re: Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
Sprawdź, czy czasami nie masz [x] zaznaczonego w oznaczonym na czerwono miejscu...


Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 34.2 KiB | Przeglądany 2798 razy ]

_________________
Pozdrawiam

Misiek DGTL Rzeszów
2013-02-20, 12:52
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-01-31, 13:02
Posty: 106
Pomógł: 6
Post Re: Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
Wystawia się prawidłowo.
W czasie klikania na FISKALIZUJ robią się takie szopki :/

Ale odpowiadając: nie jest zaznaczone - w naszej wersji jest jeszcze taka szara ikonka

_________________
Pozdrawiam, G.


2013-02-20, 13:26
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3748
Pomógł: 413
Post Re: Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
jaka szara ikonka?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2013-02-20, 14:28
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3748
Pomógł: 413
Post Re: Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
Zobacz czy w pliku zalogowanego użytkownika np:. Admin.ini ( wkatalogu z bazą danych)
w sekcji typu dokumentu (pewnie [PAR]) masz zaznaczone

Kod:
Wydruk = 1


Załącznik:
hmpardruk01.jpg
hmpardruk01.jpg [ 22.54 KiB | Przeglądany 2794 razy ]

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2013-02-20, 14:42
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-01-31, 13:02
Posty: 106
Pomógł: 6
Post Re: Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
Założyłem nowego użytkownika, zalogowałem się na niego, otworzyłem PARAGON kliknąłem FISKALIZUJ i poszło bez drukowania.
Oto zawartość pliku uzytkownik.ini
[TERMIN.TPL]
Pozycja=50,50,501,355>4304
[Dokument handlowy]
Pokaz bez VAT=0
[SP.TPL]
Pozycja=22,0,610,372>4128

Czy któraś z pozycji może być odpowiedzialna za to drukowanie?

_________________
Pozdrawiam, G.


2013-02-20, 15:51
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3748
Pomógł: 413
Post Re: Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
a co z tą sekcją o którą pytałem?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2013-02-20, 15:54
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-01-31, 13:02
Posty: 106
Pomógł: 6
Post Re: Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
było zero
Wydruk=0

_________________
Pozdrawiam, G.


2013-02-20, 16:00
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3748
Pomógł: 413
Post Re: Fiskalizowanie paragonu i wydruk na zwykłej drukarce
To jestem ciekawy jaki wpis może mieć wpływ na takie zachowanie.

Proponuję zmianę nazwy pliku użytkownika dla którego nie działa z uzytkownik.ini na uzytkownik.old.
Handel utworzy nowy i na nim powinno być już ok. W razie czego będziesz mógł przywrócić stary plik.

Chętnie bym zobaczył ten "wadliwy" plik użytkownika. Możesz go tu zamieścić jako załącznik?

Publikując plik zadbaj o zamaskowanie ważnych informacji, których nie chciałbyś upubliczniać.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2013-02-20, 16:19
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 9 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Problem z wydrukiem numeru paragonu na drukarce fiskalnej

w Programy Handlowe

tkski

0

1376

2010-12-06, 13:06

tkski Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Dodatkowy wydruk na drukarce fiskalnej

w Programy Handlowe

marty123

1

1698

2015-08-12, 11:27

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Wydruk na drukarce tekstowej podłączonej do portu com1

w Programowanie

Zenek N

0

478

2021-10-14, 19:58

Zenek N Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. handel - wydruk paragonu

w Programy Handlowe

mirek

3

2754

2008-03-28, 20:23

darek.007 Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant