Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2019-07-19, 19:01x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2015-02-04, 13:38
Posty: 6
Post oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
Witam,

Szukam pomocy dotyczącej oznaczana/odznaczania fiskalizacji. W programie Symfonia Handel posiadam dodatek "mix-soft oznacz/odznacz fiskalizacje". Chciałbym, aby to oznaczenie/odznaczenie mógł wykonywać tylko Admin. Na forum znalazłem wątek, w którym "rafał" zaleca dokonać lekkiej modyfikacji, jednak prosi o kontakt z Ekspertem i nic więcej nie mogę znaleźć. Czy mogę prosić o pomoc w tej sprawie? Nie znam się na tym, dlatego bardzo proszę, aby ewentualna odpowiedź była na tyle "łopatologiczna" aby była zrozumiała nawet dla debila :)
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Was serdecznie.


2015-02-04, 13:57
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3511
Pomógł: 381
Post Re: oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
A możesz podać link do tej wiadomości na forum?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2015-02-04, 14:07
Wyświetl profil

Rejestracja: 2015-02-04, 13:38
Posty: 6
Post Re: oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
W tej chwili nie mogę tego znaleźć. Poprzez wyszukiwarkę też nie, ale na pewno taki wątek czytałem. Może został usunięty. A w czym problem?


2015-02-04, 15:56
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3511
Pomógł: 381
Post Re: oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
Jest tu viewtopic.php?p=29716#p29716
I tam zamieściłem odpowiedź na Twoje pytanie.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2015-02-04, 17:15
Wyświetl profil

Rejestracja: 2015-02-04, 13:38
Posty: 6
Post Re: oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
Dzięki rafał, odpowiedź twoją mam tyle, że nijak wiem jak jej użyć i gdzie.
Jeśli możesz to napisz mi proszę co konkretnie mam zrobić, a czego ewentualnie nie robić, żeby nie popsuć. Np. czy mam zrobić kopię bezpieczeństwa przed? Czy robić to tylko w momencie gdy wszyscy użytkownicy nie korzystają z programu? etc...


2015-02-05, 11:39
Wyświetl profil

Rejestracja: 2015-02-04, 13:38
Posty: 6
Post Re: oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
Znalazłem taką instrukcję (jak poniżej) i chciałem zrobić to analogicznie.
W katalogu gdzie mam zainstalowany program w raportach znalazłem plik mizfisk.sc.
Ale jak próbuje otworzyć plik to wyskakuje komunikat Windowsowy że nie moze otworzyć i albo mam wskazać mu konkretny program albo znalezc w necie. Mam mam zrobić?

I czekam na info z poprzedniego postu...

___________________________

1. W katalogu (tam_gdzie_zainstalowany_jest_program)/raporty/hm utwórz plik mixfkexp.sc
2. Wklej do niego zamieszczoną wyżej treść
3. Uruchom program Symfonia Handel
4. Powinien pojawić się komunikat, że stwierdzono obecność nowych raportów do wczytania. Odpowiedz, że chcesz je wczytać.
5. Po poprawnym dodaniu raportu w kartotece dokumentów sprzedaży pod prawym klawiszem myszy powinna pojawić się nowa funkcjonalność Mix-soft Oznacz/Odznacz eksport do FK
___________________________--


2015-02-05, 11:45
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5168
Pomógł: 58
Post Re: oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
Wykonaj uwaznie te kroki ktore podales

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2015-02-06, 03:04
Wyświetl profil

Rejestracja: 2015-02-04, 13:38
Posty: 6
Post Re: oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
NIE MOGĘ OTWORZYĆ PLIKU mizfisk.sc I NIE MOGĘ WKLEIĆ TREŚCI :(


2015-02-06, 11:14
Wyświetl profil

Rejestracja: 2015-02-04, 13:38
Posty: 6
Post Re: oznacz/odznacz fiskalizacje - tylko Admin
Wykonałem wszystko tak jak należy i niestety nic się nie zmieniło.
Dodam, bo uważam, że jest to istotne, iż do tej pory cały czas mam w Symfonii dodatek MixSoft fiskalizacja i funkcja ta jest dostępna dla wszystkich użytkowników. Teraz chodzi o jej ograniczenie tylko dla Admina.
Mając już obowiązujący wcześniej raport "dla wszystkich" czy nie powinienem teraz najpierw usunąć ten raport a następie dodać właściwy tylko dla Admina.
Mogę się mylić, ale gdy teraz obowiązuje dla wszystkich i nadamy nowy raport z ograniczeniem tylko dla Admina to raport ten nie zawęży działania gdyż niejako zawiera się ono w poprzednim.

Proszę o pomoc!!!


2015-03-02, 13:02
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 9 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Hasło Admin'a w 50c

w Programy Księgowe

Radkom.it

1

243

2019-05-24, 15:29

ro_bek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Błędne hasło Admin w Małej Księgowości

w Programy Księgowe

thomaschek1

5

772

2014-07-23, 10:51

krzysiek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. data wsteczna tylko dla admin'a

w Programy Handlowe

symfhan09

0

205

2019-01-17, 16:34

symfhan09 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. handel 2019 - admin nie ma dostępu do ustawień

w Techniczne

mrk79

1

448

2018-10-25, 20:41

matrixmm Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant