Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-12-12, 08:58x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2012-02-10, 13:58
Posty: 29
Post Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Czy mozna zrobić szybkie połączenie towarów z pozycji kartoteki Towary?


2012-02-10, 16:40
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5158
Pomógł: 58
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Mozna - bylo o tym na forum juz

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2012-02-10, 17:04
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-02-10, 13:58
Posty: 29
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Wiele tematów powtarza się na forum. Być może i było. Przeszukałem dzisiaj całe, nie mogłem znaleźć, więc piszę.


2012-02-10, 17:15
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5158
Pomógł: 58
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
poszukaj czegos w stylu "zmiana kodu towaru" poczytaj jak tam to bylo zrobione - i per analogia mozesz przerobić łączenie kodu towarów

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2012-02-10, 17:51
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-02-10, 13:58
Posty: 29
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Niestety nie jestem programistą i nie miałem do czynienia z programowaniem, także bez czytelnej instrukcji sam tego nie zrobię.
Proszę o pomoc.


2012-02-11, 09:49
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3470
Pomógł: 375
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Dodaj raport do katalogu raportów
Raporty -> Kartoteki -> Raporty z menu -> Towary

Kod:
//"mixszltw.sc","Szybkie łączenie towarów",12605,0,1.0.0,SYSTEM
//" Towary",12600,16,14

#define ZLISTY
#include "Połączenie towarów"


Otwórz raport
Raporty -> System -> Pomocnicze -> Połączenie towarów

ZNAJDŹ:
Kod:
int sub OncommandMain(int id,int msg)
   
   if msg==0x300 && (id==btn_setFocus(1) || id==btn_setFocus(2)) then
      save
      If Len(sTW_edit(1))>40 || Len(sTW_edit(2))>40 then
         Message "Kod nie może być dłuższy niż 40 znaków {{icon=S}}"      
            if id==btn_setFocus(1) then
                  sTW_edit(1)=Mid(sTW_edit(1),1,40)
                  load
               else
                  sTW_edit(2)=Mid(sTW_edit(2),1,40)
                  load
            endif
      endif
      endif
endsub


WSTAW POD:
Kod:
int sub Zamien()
string sTmp   
   sTmp = GetVal(btn_setFocus(1))
   SetVal(btn_setFocus(1),GetVal(btn_setFocus(2)))
   SetVal(btn_setFocus(2), sTmp)
endsub


#ifdef ZLISTY

   int iPierwszy = SetTaggedPos( FS )
   int iOstatni = SetTaggedPos( LS )
   
      if iPierwszy == iOstatni then
         message "Zaznacz więcej niż jeden towar." :error ""
      endif       

      buf = GetLine(iPierwszy)       
      find regular "{*}\t{*}\t{*}\t"
       
      sTW_edit(1)= ( regular 2 )

      buf = GetLine(iOstatni)       
      find regular "{*}\t{*}\t{*}\t"
       
      sTW_edit(2)= ( regular 2 )

#endif


ZNAJDŹ:
Kod:
   button "&Anuluj",210,120,70,23,-1


WSTAW POD:
Kod:
   button "Zamień", 50, 120, 70, 23, Zamien()


Po tych zmianach w kartotece towarów pod prawym klawiszem myszy dostępna jest nowa funkcjonalność

Załącznik:
hmszlacz01.jpg
hmszlacz01.jpg [ 50.3 KiB | Przeglądany 1193 razy ]


Został też dodany nowy przycisk, żeby ułatwić wybór który towar ma zostać podłączony do ktorego.

Załącznik:
hmszlacz02.jpg
hmszlacz02.jpg [ 15.61 KiB | Przeglądany 1193 razy ]

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2012-02-11, 21:03
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-02-10, 13:58
Posty: 29
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Wielkie dzięki.


2012-02-13, 09:24
Wyświetl profil

Rejestracja: 2018-10-07, 16:33
Posty: 2
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Witam serdecznie

Z góry przepraszam za odkopywanie tematu, ale będzie na temat.

Mój Sage to Sage Symfonia 2.0 Handel 2019

I potrzebuję połączyć ten sam towar pod różnymi nazwami.

Wykonałem wszystko jak w instrukcji powyżej.

Jednakże gdy chcę połączyć ze sobą towar wyskakuje taki oto komunikat:

Błąd wykonania
Zła nazwa funkcji: Oncommandmain
plik: Połączenie Towaru
linia: 250


Jako że nie jestem programistą nie mam zielonego pojęcia o co chodzi i gdzie szukać jak ten błąd naprawić.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Marcin


2018-10-07, 16:42
Wyświetl profil

Rejestracja: 2018-01-17, 16:52
Posty: 32
Pomógł: 3
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Zaloguj się do Symfonii jako Admin
Wybierz kartoteki - Raporty
Po lewej wybierz System > Pomocnicze
Wybierz Raport Połączenie Towarów


2018-10-08, 09:19
Wyświetl profil

Rejestracja: 2018-10-07, 16:33
Posty: 2
Post Re: Szybkie połączenie towarów - HMP 2011.1.a
Dzięki za odpowiedź

Zrobiłem tak jak piszesz i z poziomu "kartoteki" działa jak najbardziej. Mogę łączyć.

Jednakże z poziomu "Towary" wyświetla mi się wyżej opisany błąd, a chciałbym działać właśnie w Towarach, gdzie widzę pełną nazwę.


2018-10-08, 09:53
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 10 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Szybkie połączenie kontrahentów z menu kontekstowego myszki

w Programy Handlowe

copka

1

681

2010-08-19, 13:38

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zmiana nazwy rodzaju towarów HMP 2011.1a

w Programowanie

mrEM

3

1309

2011-02-21, 01:46

mrEM Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Raporty->System->Pomocnicze->Połączenie towarów

w Programy Handlowe

oblus

6

1530

2010-08-23, 22:25

oblus Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki HMF 2013 sup.1 błąd raportu POŁĄCZENIE TOWARÓW

w Programy Handlowe

zz

2

571

2013-08-23, 13:23

rafal Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant