Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2021-10-27, 02:54x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Kody obce 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2017-09-12, 14:33
Posty: 38
Post Kody obce
Dzień Dobry,
jest jakaś możliwość aby jeden towar miał kilka kodów obcych u tego samego klienta?
Mój Klient chce aby w zależności od projektu dany towar miał inny kod obcy, można to jakoś rozwiazać w Symfonii?
Dziękuje za podpowiedzi.


2021-04-16, 13:35
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3699
Pomógł: 406
Post Re: Kody obce
Mamy rozwiązanie do 2.0
Do ERP/50C można by dopisać

Ale

Czy ten sam produkt jest zamawiany przez Klienta w różny sposób. Klient posługuje się różnymi kodami?
Podaj przykład użycia.
Możliwe, że jest do do obsłużenia inaczej.
Jeżeli chcesz wiedzieć na jaki projekt jest zamawiany produkt można wyróżnić to na kilka innych sposobów.

Co ma się dziać dalej z tą informacją o projekcie?

Załącznik:
kodyobce.jpg
kodyobce.jpg [ 126.73 KiB | Przeglądany 1186 razy ]

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2021-04-16, 14:08
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-09-12, 14:33
Posty: 38
Post Re: Kody obce
Przepraszam małe sprostowanie.
Mam Klienta , który kupuje np 3 żelazka:
1. Philips
2. Tefal
3. Bosch
Mój Klient chce aby każde żelazko miało ten sam kod obcy.
Czy jeden Klient może mieć te same kody obce przypisane do różnych produktów?
Dziękuje,


2021-04-16, 14:24
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3699
Pomógł: 406
Post Re: Kody obce
I jaki sens tego działania?

W którym miejscu programu i jak ma to zadziałać?
W zamówieniach własnych, obcych? jak tego użyć?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2021-04-16, 14:28
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-09-12, 14:33
Posty: 38
Post Re: Kody obce
Klient używa zamiennie tych produktów pod tym samym kodem obcym.
Są to zamienniki produkowane przez różnych producentów.
Chcemy aby na fakturze dla danej grupy produktów pojawił się ten sam kod obcy.
Znajdzie się na to jakieś rozwiązanie?


2021-04-16, 14:33
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3699
Pomógł: 406
Post Re: Kody obce
Po pierwsze można wdrożyć dodatek zamienniki.

Możesz przypisywać towary do grup zamienników.
Układać kolejność proponowania zamienników przy sprzedaży (np. w pierwszej kolejności mają schodzić te na których lepiej zarabiasz).
Przy wyborze towaru na dokumencie dodatek zaproponuje inny produkt jeżeli nie ma wybranego na stanie lub w w zamiennikach jest jakiś wyżej i jest na stanie)



Załącznik:
handel_zamienniki01.jpg
handel_zamienniki01.jpg [ 60.12 KiB | Przeglądany 1180 razy ]


Załącznik:
handel_zamienniki02.jpg
handel_zamienniki02.jpg [ 43.96 KiB | Przeglądany 1180 razy ]

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2021-04-16, 14:59
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-09-12, 14:33
Posty: 38
Post Re: Kody obce
Mam już ten dodatek i go stosujemy.
Ale mamy problem ponieważ klient chce do grupy zamienników użyć tego samego kodu obcego :-(


2021-04-16, 15:44
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3699
Pomógł: 406
Post Re: Kody obce
Można dodać nazwę grupy zamienników.
Tylko dalej nie wiem jak by to miało być używane potem.

Chcesz na dokumencie szukać po tym kodzie i wybrać jeden z towarów z grupy zamienników??

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2021-04-16, 17:02
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-09-12, 14:33
Posty: 38
Post Re: Kody obce
Chodzi mi o to, że Klient np. kupuje u mnie żelazko
- Żelazko parowe Philips, (kod towaru żelazko philips), (kod obcy prasowanie)
Klient dopuszcza inne zamienne towary spełniające jego wymagania, może być to inny producent ale chce aby na fakturze w kodzie obcym pojawił się kod żelazka Philips czyli (kod obcy prasowanie).
Dla klienta nie ma znaczenia, ktorej firmy będzie to żelazko, chodzi mu o to aby ten sam kod obcy był przypisany do wszystkich zamiennych produktów.


2021-04-19, 09:36
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3699
Pomógł: 406
Post Re: Kody obce
No to wygląda, że wystarczy zmodyfikować tylko wydruk faktury.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2021-04-19, 10:11
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-09-12, 14:33
Posty: 38
Post Re: Kody obce
Nie do końca rozumiem, dlaczego wydruk faktury?
Skąd symfonia będzie wiedziała, że 3 różne produkty mają ten sam kod obcy?


2021-04-19, 10:45
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3699
Pomógł: 406
Post Re: Kody obce
No to jak mamy problem ze zrozumieniem się to trzeba się zdzwonić.
Kontakt w stopce.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2021-04-19, 12:33
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-11-25, 09:46
Posty: 344
Pomógł: 6
Post Re: Kody obce
Chciałem nadmienić że to nie jest normalne rozwiązanie, kodem obcym jest numer katalogowy towaru dostawcy (dostawcy lub producenta) nie może być tak że kod obcy będzie zwielokrotniony w systemie. Każdy dostawca może mieć swój kod obcy ale nie może być identyczny - identyczny może być tylko kod kreskowy produktu.


2021-04-19, 13:37
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3699
Pomógł: 406
Post Re: Kody obce
Widzę, że wróciłeś do punktu wyjścia naszej rozmowy.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2021-04-19, 15:50
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 14 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Kody obce

w Ogólne

agnes11

2

2735

2015-11-19, 16:51

agnes11 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Kody obce

w Programy Handlowe

Agusia

10

3382

2011-02-08, 14:08

kajzii Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zamówienie obce...

w Programy Handlowe

Adam74

0

1013

2014-03-28, 13:24

Adam74 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Kody QR

w Programy Handlowe

szejki

0

398

2021-07-22, 10:56

szejki Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant