Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2019-11-13, 02:24x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Start programu - zła nazwa firmy 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2008-10-23, 14:27
Posty: 3
Post Start programu - zła nazwa firmy
Cześć! Jestem tutaj bo szukam ratunku. Zainstalowałam Symfonię, ale w trakcie wprowadzania nazwy firmy zrobiłam błąd i wprowadziłam odwronie dane - imię i nazwisko, a firma jest zarejestrowana na osobę fizyczną gdzie podano najpierw nazwisko potem imię. Czy jeśli usunę firmę to będę mogła zarejestrować nową raz jeszcze, czy kody które mam będą nieaktualne? Proszę o pomoc.


2008-10-23, 14:36
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2007-11-15, 15:22
Posty: 54
Post 
jeżeli nie aktywowałaś jeszcze programu to bez problemu możesz utworzyć nową firmę a nawet chyba zmienić samą nazwę. Znowu nie wiem czy jest to mozliwe w starcie.

Jeżeli program jest aktywowany to też można to zrobić ale juz z udziałem producenta i procedura jest trochę dłuższa.


2008-10-23, 15:05
Wyświetl profil

Rejestracja: 2008-02-28, 13:11
Posty: 29
Post 
Witam,

Jeżeli były już wprowadzane jakieś dane do programu to wiadomo, że w związku z usunięciem firmy zostaną one utracone, nie ma w sumie takiej potrzeby. Można zatem zrobić to w ten sposób, że zmieniamy nazwę firmy i wygenerować nowe zgłoszenie danych w celu uzyskania klucza aktywacyjnego. Zgłoszenie musi zostać wygenerowane ponieważ zmiana nazwy firmy spowoduje nałożenie na program ograniczenia czasowego (jeżeli program został wcześniej aktywowany). Czyli robimy tak, należy:

- zalogować się do firmy,
- wejść w menu->aktywacja->zmiana danych firmy,
- zmienić nazwę firmy,
- następnie wejść w menu->aktywacja->zgłoszenie danych firmy (wygenerować zgłoszenie)
- po otrzymaniu klucza aktywacyjnego wprowadzamy go i to byłby koniec, można swobodnie pracować bez żadnych ograniczeń.

Jeżeli w bazie nie ma jeszcze żadnych danych, czyli przy usuwaniu nie będzie żadnej utraty danych to jak najbardziej można usunąć i utworzyć firmę na nowa, myślę jednak że sposób ze zmianą nazwy jest znacznie szybszy i prostszy.
Nr seryjny powiązany z zakupionym programem nadal pozostaje jak najbardziej aktualny.


2008-10-23, 15:08
Wyświetl profil

Rejestracja: 2008-10-23, 14:27
Posty: 3
Post 
Dzięki serdeczne za odpowiedzi, będę próbować działać.
Pozdrawiam


2008-10-24, 07:06
Wyświetl profil

Rejestracja: 2008-10-23, 14:27
Posty: 3
Post 
Dzięki serdeczne, podziałało.
Założyłam nowe firmy, następnie usunęłam nowe. Dane trzeba wprowadzić od nowa, ale cóż ... Kod aktywacyjny z opakowania "złapał" bez problemu. Jestem jeszcze przed aktywacją programu, może dlatego poszło dość gładko.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Milego dzionka :-D


2008-10-24, 07:38
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 5 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Błąd nr 11: Zła nazwa pliku

w Programy Handlowe

lukasz3120

1

317

2019-10-08, 15:46

Beata.B Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Pervasive 9.0 workgroup + domena 2003 = błąd 11 zła nazwa

w Techniczne

Stefi

2

798

2012-01-08, 11:28

krzysiek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Nazwa Firmy w bazie

w Programowanie

Kamienios

4

1223

2011-01-28, 13:20

Kamienios Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Nazwa firmy w miejscu pieczątki

w Programy Handlowe

Januszc

6

1223

2013-02-05, 16:00

Januszc Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant