Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2020-01-21, 08:14x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Symfonia handel-magazyn? 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2013-03-28, 19:30
Posty: 2
Post Symfonia handel-magazyn?
pisze prace dyplomową na podstawie zakładu w którym działa symfonia handel. Konieczne jest wprowadzenie zapasów na magazynie.
nie znam za specjalnie tego programu, dlatego mam pytanie..czy jest możliwe wprowadzenie tych zapasów przez program? W której wersji jest to dostępne?

Z góry dziekuje


2013-03-28, 19:42
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5168
Pomógł: 59
Post Re: Symfonia handel-magazyn?
W kazdej :)
A napisz konkretniej co rozumiesz pod slowem zapasy?

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2013-03-28, 22:55
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-03-28, 19:30
Posty: 2
Post Re: Symfonia handel-magazyn?
chodzi mi o zapas zabezpieczający, czyli ustawienie min zapasu który powinien być w magazynie. Rotacje towarów są bardzo zmienne i nie można zaplanować stałych dostaw.
Czy można wprowadzić np. minimalnie 5 sztuk na magazynie, jeśli zostanie przekroczona wyskakuje informacja o potrzebnie zamówienia danej pozycji.


2013-03-30, 18:34
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1940
Pomógł: 49
Post Re: Symfonia handel-magazyn?
Nie tak to działa. W każdym indeksie możesz ustawić stan minimalny i maksymalny, system nie wyświetla ostrzeżeń za to masz do dyspozycji raporty które pokazują braki lub przekroczenia stanów oraz mechanizm automatyzujący zamówienia uwzględniający ilości min/max.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2013-03-30, 22:08
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-12-22, 13:16
Posty: 7
Post Re: Symfonia handel-magazyn?
Witam
pracuję na symfonia handel 2.0
czy można w jakikolwiek sposób włączyć ostrzeżenie aby podczas wystawiania np. faktury wyświetlała się informacja o przekroczonym stanie minimalnym?
tak jak dzieje się to w przypadku ostrzeżenia o przekroczeniu stanu zerowego

z góry dziękuję za pomoc


2019-05-09, 19:47
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-12-22, 13:16
Posty: 7
Post Re: Symfonia handel-magazyn?
Pomoże ktoś?

darciosz pisze:
Witam
pracuję na symfonia handel 2.0
czy można w jakikolwiek sposób włączyć ostrzeżenie aby podczas wystawiania np. faktury wyświetlała się informacja o przekroczonym stanie minimalnym?
tak jak dzieje się to w przypadku ostrzeżenia o przekroczeniu stanu zerowego

z góry dziękuję za pomoc


2019-05-15, 09:51
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-11-25, 09:46
Posty: 203
Pomógł: 1
Post Re: Symfonia handel-magazyn?
Da się, wystarczy pociągnąć z innej tabeli taką informację i dać alert w chwili wystawiania dokumentu
- choć uważam że to nie jest właściwe rozwiązanie ponieważ sprzedawca w danej chwili jest mocno rozkojarzony taka informacja nie powininna dotyczyć sprzedawcy


2020-01-04, 10:32
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 7 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia Handel- Magazyn

w Programy Handlowe

RFM

0

1372

2016-07-05, 12:03

RFM Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia Handel - magazyn w cenach brutto

w Programy Handlowe

MarB

2

703

2013-11-21, 11:07

MarB Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Handel magazyn stan

w Programy Handlowe

pedro9

1

821

2012-07-02, 15:49

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. JPK Magazyn - HAndel 2017.f

w Programy Handlowe

adam.l

6

937

2017-12-06, 14:36

adam.l Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant