Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2022-01-18, 18:17x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Moduł kadry i place jest w wersji niższej niż baza danych 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2011-02-18, 14:14
Posty: 107
Post Moduł kadry i place jest w wersji niższej niż baza danych
Miałem wersję kadry i Płace KiP 2022a
i wszystko było OK.
Zainstalowałem to :
Uaktualnienie_KiP_2022.b.msp
Uaktualnienie 2022.b (22.2.103.0) Symfonia Kadry i Płace - Instalacja tylko na zainstalowanej wersji 2022 lub 2022.a

potem to:
Uaktualnienie_KiP_2022.b_105.msp

i teraz dostaje błąd jak na rysunku.

Co ciekawe odtwarzam z kopii z wersji 2021a , sprzed 2 tygodni, aktualizuje się i po uruchomieniu jest ten sam błąd.

Pomocy!


Załączniki:
bład.PNG
bład.PNG [ 20.62 KiB | Przeglądany 204 razy ]
2022-01-02, 21:47
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2016-09-27, 10:35
Posty: 139
Pomógł: 29
Post Re: Moduł kadry i place jest w wersji niższej niż baza danyc
Ta wiadomość była pomocna.(2)
Odinstaluj wersję 2022.b; zainstaluj ponownie 2022.a - otwórz bazę w tej wersji. jeżeli będzie ok, wgraj wersję 2022.b
Pamiętaj o kopii!!!
https://wsparcie.symfonia.pl/hc/pl/arti ... ace-2022-b
https://wsparcie.symfonia.pl/hc/pl/arti ... 22-2-104-0


2022-01-03, 14:52
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-05-22, 12:00
Posty: 8
Post Re: Moduł kadry i place jest w wersji niższej niż baza danyc
Cześć,

Mam niestety to samo,
Było zainstalowane 2022b na innych stanowiskach, zainstalowałem na nowym stanowisku wersję 2022.b, oraz poprawkę, system krzyknął przy uruchomieniu że jest kolejna poprawka serwisowa, więc ją zainstalowałem. Teraz mam tak, że działa mi wersja 2022.a a po instalacji wersji 2022.b pojawia się informacja że Baza danych jest nowsza! niż wersja programu.


2022-01-12, 09:51
Wyświetl profil

Rejestracja: 2011-02-18, 14:14
Posty: 107
Post Re: Moduł kadry i place jest w wersji niższej niż baza danyc
Niestety , a może i "stety", odinstalowałem 2022b, zainstalowałem ponownie i zainstalowałem poprawkę 105.
Odtworzyłem bazy z wersji 2022a, i ponownie skonwertowałem. Działa , ale miałem 15 baz do odtworzenia.
To się psuło jak próbowałem uruchomić program z poprawką 103 na stanowisku 1. na bazie która wcześniej była uruchomiona na wersji z poprawką 105 na stanowisku 2.
Co ciekawe, ta kombinacja na stałe blokuje bazę , ta baza już się nie uruchamia na stanowisku 2.
Dziękuję Beacie.B za zainteresowanie

Karol


2022-01-12, 11:27
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-05-22, 12:00
Posty: 8
Post Re: Moduł kadry i place jest w wersji niższej niż baza danyc
Zapewne kliknąłem to, co w instrukcji jest opisane, że nie można tego klikać ...
Poszedłem też po standardzie z ERP że jak system bierze się za konwersję to sprawdza czy nie ma zalogowanych innych użytkowników. Zaktualizowałem. Pracownik siedział w wersji 2022.b a ja zaktualizowałem bazę prawdopodobnie do wersji 2021.a klikając owy komunikat oraz podczas pracy owego usera mając w głowie, że mam backup z nocy (to było dość rano).
Wszystko byłoby ok, odzyskałabym bazę i poprosił o ponowne wprowadzenie zmian z tego dnia, ALE ma jeszcze synchronizującego się e-pracownika Symfonii i troszkę jestem niepewny, czy wszystko się ponownie zsynchronizuje. Zapytam w hotline.


2022-01-12, 13:45
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 5 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia forte Kadry i Place - baza stanowisko i stawka

w Techniczne

MBOROW

0

1931

2015-08-18, 13:07

MBOROW Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. zmiana w ustawieniach Symfonia KAdry i pLace

w Programy Kadrowo Płacowe

Beatrycz7

3

2263

2013-08-26, 07:43

MałaKsięgowa Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Import danych do Symfoni Place 2009

w Programy Kadrowo Płacowe

zibciooo

8

2704

2009-03-31, 13:00

Jarek75 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Moduł ntegracja - import danych słownikowych

w Programowanie

wiesio

0

1484

2008-08-07, 12:57

wiesio Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant