Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2015-05-27, 21:38x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Symfonia faktura 2011.1 VAT NP 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2011-03-03, 16:13
Posty: 3
Post Symfonia faktura 2011.1 VAT NP
Witam,
muszę wystawić fakturę do zagranicznego kontrahenta w euro. W świetle nowych przepisów ma to być Faktura VAT w walucie, a w rubryce VAT mam wpisać NP. Tak twierdzi moja księgowość, która notabene w tym programie nie pracuje. Niestety program wyświetla mi komunikat: "Na dokumencie VAT przynajmniej jedna pozycja musi podlegać VAT". W latach ubiegłych można było wystawiać Dokument eksportowy i wszystko grało. Teraz jestem w kropce.


2011-03-03, 16:26
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2009-11-02, 13:05
Posty: 191
Post 
zdefiniuj nwy dokument rachunek sprzedazy w walucie


2011-03-03, 16:28
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1870
Pomógł: 42
Post 
I używaj Szukaj bo to już było dokładnie opisane.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2011-03-03, 16:40
Wyświetl profil

Rejestracja: 2011-03-03, 16:13
Posty: 3
Post 
Szukałam, ale nie znalazłam.
Rachunek puszcza, a moja kięgowość chce fakturę. Może oni są niedoinformowani?


2011-03-03, 16:49
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1870
Pomógł: 42
Post 
Zmień nazwe rachunek na faktura czy jak tam jeszcze chcesz a co do szukania :
http://forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?t=2288

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


Ostatnio zmieniony 2011-03-03, 17:00 przez krzysiek, łącznie zmieniany 1 raz



2011-03-03, 16:52
Wyświetl profil

Rejestracja: 2011-03-03, 16:13
Posty: 3
Post 
Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam


2011-03-03, 16:59
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-03, 17:42
Posty: 2
Post Re: Symfonia faktura 2011.1 VAT NP
Witam serdecznie,

Mam ten sam problem co koleżanka. Niestety podczas próby stworzenia nowego dokumentu nie mam opcji wyboru "rachunek sprzedaży w walucie". Symfonia Handel 2013.1a Jak sądzicie, co może być powodem takiego stanu. Załączam screen i uprzejmie proszę o pomoc.


Załączniki:
Symfonia_problem.jpg
Symfonia_problem.jpg [ 243.27 KiB | Przeglądany 1559 razy ]
2013-01-03, 18:05
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 23:18
Posty: 1870
Pomógł: 42
Post Re: Symfonia faktura 2011.1 VAT NP
z obrazka wynika ze 2013a a nie 2013.1a ale to bez znaczenia bo ten dokument jest od dawna dostępny i także w wersji 2013a w bazie demo. Czy twoja baza jest założona w tej wersji ? czy może to jakaś konwersja z wersji wcześniejszej (dużo starszej) lub wersji Start??


Załączniki:
13a.jpg
13a.jpg [ 116.13 KiB | Przeglądany 1546 razy ]

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46
2013-01-04, 15:46
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-03, 17:42
Posty: 2
Post Re: Symfonia faktura 2011.1 VAT NP
Witam serdecznie!

Dziękuję za odpowiedź. Symfonii używamy od roku 2003. I o ile dobrze pamiętam na początku była to wersja Start, po roku, może dwóch był upgrade do wersji Premium. Czy jest szansa na obejście tego problemu?


2013-01-22, 12:35
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 9 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Integracja symfonia faktura 2011.1 z FiK 2011.1a

w Techniczne

agnes.t

4

619

2012-02-02, 17:53

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Faktura VAT w Euro - Symfonia Faktura

w Programy Handlowe

suska

0

475

2015-01-27, 00:43

suska Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia FK 2011.1 a deklaracje vat

w Programy Księgowe

olla

6

1451

2011-01-28, 21:47

perek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia Faktura 2011.1 - wystawienie fak. zalicz. w walucie

w Programy Handlowe

jagoda

7

900

2011-05-16, 19:17

krzysiek Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant