Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2014-10-24, 11:17x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Symfonia bez polskich liter 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2011-01-13, 17:58
Posty: 22
Post Symfonia bez polskich liter
Zainstalowałem Symfonie Handel Premium 2012.a na Windows Server 2008 Foundation
Niby wszystko jest ok tylko brak jest polskich znaków. Nie chodzi mi o wydruki, tylko o sam program.Nie o dane tylko wygląd okien.
W "Regionie i językiach" wszystko jest ustawione na polskie.
Czy ktoś wie z czego to wynika? I jak to naprawić?
Pewnie to jakaś banalna sprawa,ale skonczyły mi sie pomysły.


2012-01-10, 13:25
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 17:52
Posty: 4868
Pomógł: 35
Post Re: Symfonia bez polskich liter
A sam windows 2008F w jakiej jest wersji jezykowej? :) :)

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2012-01-11, 15:02
Wyświetl profil

Rejestracja: 2011-01-13, 17:58
Posty: 22
Post Re: Symfonia bez polskich liter
Sorry, ze nie napisałem. W polskiej oczywiście.
Ale co ciekawe. Na drugiej identycznej maszynie. Z identycznym systemem i w identycznej konfiguracji jest OK.
Masakra. Jak to mówią. "Cuda, cuda ogłaszają..."


2012-01-11, 15:23
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 22:18
Posty: 1820
Pomógł: 35
Post Re: Symfonia bez polskich liter
Wiesz, czasami w preinstalowanych wersjach polskich systemów a Foundation raczej bywa preinstalowany często pomimo wszystkich polskich ustawień, jedno co jest angielskie (czy inne) to 'Język dla programów nieobsługujących kodu Unicode' - jest to w : Panel sterowania - Region i język a dalej zakładka Administracyjne. Bez tego ustawionego na Polski(Polska) programy mają problemy z polskimi znakami.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2012-01-11, 15:33
Wyświetl profil

Rejestracja: 2011-01-13, 17:58
Posty: 22
Post Re: Symfonia bez polskich liter
Sprawdzałem to. Jest ok.
W tym serwerze w którym to nie działa, najpierw zainstalowałem obsługę usług domenowych a pozniej symfonie.
Już przy instalacji symmofni brakowało polskich liter. W tym drugim zrobiłem odwrotnie. Najpierw symfonie potem kontroler domeny. Moze to od tego. Te usługi instaluja jakiś .net 3.5 może to on to powoduje?
Bardzo dziwne.


2012-01-11, 15:39
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 22:18
Posty: 1820
Pomógł: 35
Post Re: Symfonia bez polskich liter
Potwierdzam, bardzo dziwne. Nie zauważyłem wpływu kolejności tych czynności na poprawność działania Symfonii.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org
tel. 32 202 15 46


2012-01-11, 15:43
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 6 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Brak polskich znaków na wydrukach Windiows 7 Home Pre.64-bit

w Programy Kadrowo Płacowe

sdc1

9

2439

2011-03-18, 14:59

swi Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Eksport dokumentów z Symfonia FK do Symfonia Handel

w Programy Księgowe

MarB

7

777

2012-02-15, 18:40

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia ŚT

w Programy Księgowe

karenm1984

1

445

2011-02-04, 12:02

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia 2010

w Techniczne

irtad

5

614

2010-06-30, 19:58

krzysiek Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant