Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2014-07-28, 05:11x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
zmiana kodu kontrahenta 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2012-02-07, 10:55
Posty: 8
Post zmiana kodu kontrahenta
symfonia FiK 2012

proszę o informację, czy można zmienić już raz przypisany kod do kontrahenta.

korekta ta ma zastosowanie w momencie gdy wprowadziło się już dokumenty danego kontrahenta a dopiero po czasie wpada w ręce zestawienie obrotów i sald z analityką odbiorców i dostawców :)

pozdrawiam


2012-02-07, 11:40
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 14:08
Posty: 2085
Pomógł: 127
Post Re: zmiana kodu kontrahenta
Czy o ten kod Ci chodzi?

Załącznik:
fkkodkh.jpg
fkkodkh.jpg [ 21.67 KiB | Przeglądany 375 razy ]


Bo ten można poprostu zmienić.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


Ostatnio zmieniony 2012-02-07, 12:49 przez rafal, łącznie zmieniany 1 raz



2012-02-07, 12:09
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-02-07, 10:55
Posty: 8
Post Re: zmiana kodu kontrahenta
rafal pisze:
Czy o ten kod Ci chodzi?

Załącznik:
fkkodkh.jpg


Bo ten można poprostu zmienić.


widzę że wyraziłem się mało precyzyjnie

chodziło mi o pole "pozycja" (niestety nie potrafię wkleić obrazka) czyli nr kontrahenta ukazujący się w analityce konta np. odbiorcy, dostawcy.


2012-02-07, 12:43
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 17:52
Posty: 4820
Pomógł: 28
Post Re: zmiana kodu kontrahenta
Uzytej pozycji juz nie zmienisz.........
Zmiana tego pola jest mozliwa tylko przy zakladaniu nowego kontrahenta wtedy możesz sobie wpisac potrzebny ci numer :)

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2012-02-08, 03:42
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 14:08
Posty: 2085
Pomógł: 127
Post Re: zmiana kodu kontrahenta
Zmiana jest o tyle trudna, że numer ten został już użyty w wielu miejscach (zapisy w dokumentach, obroty, rozrachunki itd...)

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2012-02-08, 10:28
Wyświetl profil

Rejestracja: 2012-02-07, 10:55
Posty: 8
Post Re: zmiana kodu kontrahenta
rafal pisze:
Zmiana jest o tyle trudna, że numer ten został już użyty w wielu miejscach (zapisy w dokumentach, obroty, rozrachunki itd...)


rozumiem że zmiana ta jest na tyle skomplikowana, że lepiej nie zawracać sobie tym głowy tylko usunąć wszystkie wprowadzone dokumenty, potem usunąć kontrahentów (o ile to możliwe) i wprowadzić ponownie już z kontrahentami o "właściwych" numerach


2012-02-09, 08:42
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 17:52
Posty: 4820
Pomógł: 28
Post Re: zmiana kodu kontrahenta
Mozna tez te otrzymane obroty i salda wprowadzić wg nowych numerow - moze to mniej roboty :)

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2012-02-10, 02:35
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 7 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zmiana kodu kontrahenta w FK Premium

w Programy Księgowe

Artie100

5

569

2011-05-10, 19:16

Artie100 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Eksport kodu kontrahenta z HM do FK

w Programy Księgowe

adam.l

4

229

2013-05-22, 11:28

adam.l Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zmiana kodu ubezpieczenia

w Programy Kadrowo Płacowe

ap

1

272

2011-11-29, 09:12

SlowMag Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. HMF2010 - zmiana kodu pracownika

w Programy Handlowe

jagoda

2

332

2010-01-29, 13:26

sqza Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant