Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2014-10-23, 21:34x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2013-01-18, 20:35
Posty: 8
Post Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Proszę o pomoc mam taki problem w HMP jest utwożony magazyn który też wystawia faktury vat jet on w innej miejscowosci niż firma.Jak zmienić mu miejsce wystawienia dokumentów na prawidłowe.Czytałem forum wiem że mogę w ustawieniach danych firmy zmienić miejsce wystawienia dokumentu, niestety to ustawienie jest do wszystkich. Mysląc logicznie ten magazyn powinien być jako oddział, niestety symfonie konfigurował ktoś wczesniej.Odznaczenie teraz magazynu jako oddział kończy się komunikatem że nie można zmienic ze względu na wystawione dokumenty.Proszę o radę, może edycja raporu vat i zapisanie go jsko vat(miejscowosć).
Dziękuję za wszelką pomoc

Ps:Magazyn o kturym piszę łączy się z serwerem przez pulpit zdalny na swoje konto w symfoni,podobnież wszystko kiedys było dobrze


2013-01-18, 21:06
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 22:18
Posty: 1818
Pomógł: 35
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
nie oznaczaj jako oddział a tylko zmień dane adresowe dla magazynu i zaznaczy by były umieszczane na dokumentach. To wszystko znajdziesz w formatce konkretnego magazynu którego używa ten "oddział".

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org


2013-01-18, 22:50
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-18, 20:35
Posty: 8
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Krzysztofie dzieki za zainteresowanie, ale mi konkretnie chodzi o rubrykę ,,data i miejsce wystawienia dokumentu.Po wykonaniu twoich instrukcji zmienia sie adress w rubryce sprzedawca.Może masz jakieś inne rozwiązanie? Jakie kolwiek sugestie sa dla mnie bardzo cenne.Wstawiam zdjęcie rubryki w której chcę zmienić miejscowośc tylko dla jednego magazynu.


Załączniki:
Komentarz: Wstawiam zdjęcie rubryki w której chcę zmienić miejscowośc tylko dla jednego magazynu.
rubryka.JPG
rubryka.JPG [ 15.99 KiB | Przeglądany 992 razy ]
2013-01-19, 00:00
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-18, 20:35
Posty: 8
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Nikt nie pomoze?


2013-01-19, 22:59
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 14:08
Posty: 2150
Pomógł: 127
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Raporty -> Dokumenty -> Dokumenty sprzedaży -> Dokument sprzedaży - ramki

ZNAJDŹ
Kod:
int sub FRDrawContent( int FRszer, int FRwys , int FRid )


WSTAW POD
Kod:
infofirma ifMagazynDokumentu
ifMagazynDokumentu.Magazyn( GetField(dk,"magazyn") )


ZNAJDŹ
Kod:
      print at #X,#Y+10;sDataWyst;"  ";MiejsceWyst;LF


ZAMIEŃ NA
Kod:
      print at #X,#Y+10;sDataWyst;"  ";ifMagazynDokumentu.miasto;LF


Jako miejsce wystawienie dokumentu będzie pokazywane miasto magazynu uzytego na dokumencie

Pamiętamy o Shift+Ctrl+Z

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2013-01-20, 23:27
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-18, 20:35
Posty: 8
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Rafał dzięki za pomoc coś już idzie w dobrym kierunku.Niestety miasto zmienia się dla wszystkich magazynów.Gdzie w tym kodzie który podałeś wpisac nazwę magazynu i jego miasta? Magazyn którego adres chcę zmienić ma ten sam adress co cała firma.


2013-01-21, 11:38
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 14:08
Posty: 2150
Pomógł: 127
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
W danych magazynu wpisz adres magazynu.
Odznacz uzywanie danych magazynu na wydrukach.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2013-01-21, 11:50
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-18, 20:35
Posty: 8
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Rafał prosze cie miejsce czyli sprzedawca na fakturze musi byc takie jak adress calej firmy tylko rubryka miejsce wystawienia dokumentu dla tego jednego magazynu.Nie prosił bym jezeli to bu było nie mozliwe, kiedyś tak właśnie było tylko ktoś robił aktualizację do wersji 2012.a w listopadzie tamtego roku i ta miejscowośc zmieniła się na nazwe miejscowosci firmy.Nie mogę znależc kopi raportów z przed Listopada.Prosze o pomoc.Dzieki


2013-01-21, 13:32
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 14:08
Posty: 2150
Pomógł: 127
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Zrobiled to co nspisalem wyzej?
Cytuj:
W danych magazynu wpisz adres magazynu.Odznacz uzywanie danych magazynu na wydrukach.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2013-01-21, 13:41
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-18, 20:35
Posty: 8
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Rafał dziękuję ci bardzo jednak ekspert to ekspert a ciemny czytac ze zrozumieniem nie umie.Wszystko jest OK,proszę napisz mi czy dla dokumentów magazynowych mam zrobic tak samo.Dziękuje


2013-01-21, 13:48
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-18, 20:35
Posty: 8
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Czy da się zmienić miejsce wystawienia dokumentu tylko dla jednego magazynu na dokumentach magazynowych? Sposób z edycją raporu (ramki) zastosowany do faktur niestety nie działa.Próbowałem
sam edytować raport ramki w dokumentach magazynowych,nie stety bez skutku.Dlatego jeszcze raz prosze o pomoc.


2013-01-22, 21:01
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-12-11, 22:18
Posty: 1818
Pomógł: 35
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Jeśli chodzi o magazynowe to generalnie rozwiązanie które podał rafał także się sprawdzi jednak trzeba małą zmianę zastosować.

Zamiast

infofirma ifMagazynDokumentu
ifMagazynDokumentu.Magazyn( GetField(dk,"magazyn") )

robimy

infofirma ifMagazynDokumentu
ifMagazynDokumentu.Magazyn( GetField(mg,"magazyn") )

reszta działań bez zmian. W wypadku dokumentów typu WZ/RW należy zmiany dokonać w "Dokumenty magazynowe - ramki" a w wypadku np. PZ to już w samym raporcie dokumentu "Przyjęcie do magazynu".

Podobnie jak z PZ ma się sprawa np. z korektami sprzedaży - trzeba je poprawiać odrębnie.

_________________
Kontakt http://www.symfonia.org email: biuro[małpa]symfonia.org


2013-01-28, 16:57
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-18, 20:35
Posty: 8
Post Re: Jak zmienić miejsce wystawienia faktury HMP2013.1B
Dzięki Krzysiek za pomoc wszystko sprawdzę w weekend jak firma się zatrzyma.


2013-01-28, 20:13
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 13 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. HMF 2011.a miejsce wystawienia faktury

w Programy Handlowe

Glajder

5

1208

2012-05-31, 23:16

Glajder Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. HMP2013 Zmiana wydruku FVS

w Programy Handlowe

robert

2

283

2012-10-28, 21:25

robert Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. HMF: zamówienia własne - miejsce dostawy

w Programy Handlowe

talaris

6

849

2011-02-18, 23:39

zz Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Stan rozliczenia z dnia wystawienia

[ Przejdź na stronę: 1, 2 ]

w Programy Handlowe

natasza_xy

16

1147

2010-09-13, 10:24

krzysiek Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant