Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-07-20, 01:19x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2010-05-13, 14:37
Posty: 234
Pomógł: 4
Post Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Witam

Mam pytanie

FK 2018 jednostanowiskowa

próbowałam przenieść program z jednego komputera na drugi przy otwieraniu pojawił się błąd 161

do tej pory gdy miałam awarię komputera / zdarza się/ robiłam tak bez problemowo i na czas naprawy korzystałam z 2 kompa

czy nie jest to już możliwe ponieważ producent wprowadził nowe zabezpieczenia czy też może chodzić o coś innego?

nadmienie że mam wgraną wersje 2018 ale jeszcze nie zgłoszoną w Sage - czy to jest przyczyną?


2018-02-03, 21:20
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2017-02-21, 19:36
Posty: 30
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Ta wiadomość była pomocna.(1)
Błąd 161, to problem z bazą. Sprawdź Pervasiva.


2018-02-03, 22:40
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-05-13, 14:37
Posty: 234
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Czyli, można coś więcej ?

Instrukcja dla mniej zorientowanych - proszę o podpowiedź


2018-02-03, 22:46
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-05-13, 14:37
Posty: 234
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
mam jeszcze takie pytanie

czy mam pervasiva odinstalować - bo mam go na komputerze , a być może jest niezgodność klucza

gdzie mam kliknąć by zobaczyć jaki ma kod klucza ???



ps przypominam sobie iż miałam taką sytuację , że przeinstalowywałam fk na komputerze i sage podał mi za 2 razem nowy klucz bo pierwszego nie pamiętałam

i teraz mogła zaistnieć taka sytuacja że na jednym kompie mam pierwszy, a na drugim drugi

jak to odkręcić??? ;-)


2018-02-04, 11:50
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-02-21, 19:36
Posty: 30
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Ta wiadomość była pomocna.(1)
Jeżeli przenosisz Symfonię na inny komputer to też musisz przenieść pervasiva i klucz sprzętowy. Na starym komputerze musisz wejść w pervasiva, licencje - skopiować sobie numer seryjny pervasiva i deautoryzować licencję. Licencję wprowadzasz na nowym komputerze i ją autoryzujesz. Do Klucza po fizycznym przeniesieniu musisz doinstalować oprogramowanie do klucza i to chyba wszystko.


2018-02-04, 14:25
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-05-13, 14:37
Posty: 234
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Z tego co widzę to na drugim komputerze mam oprogramowanie tylko brak klucza :-? , gdzie go znaleźć w pierwszym komputerze?

załączam screeny


Załączniki:
komputer 2a.png
komputer 2a.png [ 151.93 KiB | Przeglądany 621 razy ]
komputer 2.png
komputer 2.png [ 183 KiB | Przeglądany 622 razy ]
2018-02-04, 19:54
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-02-21, 19:36
Posty: 30
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Ja na jednym z tych screenów widzę numer klucza tylko nie wiem czy to komputer stary czy też nowy,


2018-02-04, 21:30
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-05-13, 14:37
Posty: 234
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
fakt , przepraszam coś zamieszałam z opisami screenów też teraz widzę ;-)


górny / tabelka w której coś jest/ - to komp 1
dolny - gdzie nic nie ma to komputer 2


2018-02-04, 21:42
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-05-13, 14:37
Posty: 234
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
1- stary 2- nowy


2018-02-04, 23:49
Wyświetl profil

Rejestracja: 2015-04-17, 08:19
Posty: 7
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Witam, jak zakończyło się przeniesienie? Mnie czeka w tym miesiącu przeniesienie programu na nowy laptop z Pervasive i w dodatku do niego podpięta jest druga stacja robocza. Może jakieś podpowiedzi ;) Laptop w urzędzie więc nie chciałbym za długo zostawić go nie do użytku tylko ogarnąć to jak najszybciej ;)


2018-04-03, 08:15
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-05-13, 14:37
Posty: 234
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Program działa już na drugim laptopie ;-)


2018-04-03, 13:38
Wyświetl profil

Rejestracja: 2015-04-17, 08:19
Posty: 7
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
agapa czy możesz opisać krok po kroku jak się udało to doprowadzić do udanego końca? Ja mam co prawda dwa laptopy ale na lekko odmiennych wersjach systemu. Do głównej stacji roboczej podpięty drugi komputer (licencja na dwa stanowiska) więc będę musiał też drugi przypiąć do tego nowego.


2018-04-04, 08:24
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-05-13, 14:37
Posty: 234
Pomógł: 4
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Ta wiadomość była pomocna.(1)
nie jestem, aż takim znawcą tematu :-/

fk instalowałam zgodnie z kreatorem

przy instalacji pervasive korzystałam z tego:

ftp://ftp.symfonia.pl/pub/symfonia/curr ... ive_12.pdf

i z podpowiedzi PitLag-a

PitLag pisze:
Jeżeli przenosisz Symfonię na inny komputer to też musisz przenieść pervasiva i klucz sprzętowy. Na starym komputerze musisz wejść w pervasiva, licencje - skopiować sobie numer seryjny pervasiva i deautoryzować licencję. Licencję wprowadzasz na nowym komputerze i ją autoryzujesz. Do Klucza po fizycznym przeniesieniu musisz doinstalować oprogramowanie do klucza i to chyba wszystko.


jakoś poszło ;-)


2018-04-04, 19:32
Wyświetl profil

Rejestracja: 2015-04-17, 08:19
Posty: 7
Post Re: Przeniesienie programu z jednego komputera na drugi
Dziękuję bardzo. Na dniach podejmujemy próbę przeniesienia więc będę się starał wg. wskazówek tak zrobić.


2018-04-05, 07:31
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 14 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Przeniesienie bazy FK 2015d na drugi serwer

w Techniczne

sebudin

3

1739

2015-12-23, 20:40

ro_bek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Przeniesienie danych z progamu Mała księgowość do programu .

w Techniczne

panterzyca

12

3950

2015-04-14, 01:51

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. AMBASIC - nazwa komputera

w Programowanie

KrzysztofK

1

91

2018-06-12, 14:36

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. instalacja programu na 1st. i programu dla BR na jednym komp

w Techniczne

MGK

1

1436

2015-05-07, 14:16

rafal Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant