Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-08-16, 05:07x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
One Payroll - czy wspólna baza z ERP? 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2009-04-20, 07:37
Posty: 220
Pomógł: 2
Post One Payroll - czy wspólna baza z ERP?
Witam,
Pytanie proste niby - jako, że One Payroll (zwany Sage Kadry i Płace) jest jakby następcą ERP Kadry i Płace, to czy powinno być zainstalowane na wspólne bazie z innymi ERP'ami? Sytuacja jest tego typu, że klient miał kombinację Finanse i Księgowość ERP (czyli dawniej Forte) i Symfonia Kadry i Płace (jeszcze dawniej Premium). I teraz po migracji KDP do One Payroll, program działa na oddzielnej bazie (założonej przez Migrator) niż FKF. Czy tak powinno być, czy warto próbować skonsolidować bazę w takcie migracji, i jeśli tak, to jak to zrobić?

pozdr
/irek


2018-03-06, 12:57
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2016-05-17, 20:41
Posty: 317
Pomógł: 64
Post Re: One Payroll - czy wspólna baza z ERP?
Ta wiadomość była pomocna.(1)
Tak powinno być, praca na wspólnej bazie zwykle przynosi więcej problemów niż pożytku.


2018-03-06, 18:30
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-04-20, 07:37
Posty: 220
Pomógł: 2
Post Re: One Payroll - czy wspólna baza z ERP?
Dzięki za podpowiedź. Tak niby sugeruje Migrator - należy podać nazwę Nowej bazy, nie można użyć nazwy bazy już istniejącej, ale... z drugiej strony na Sage Online jest informacja:
Cytuj:
Aby kontynuować pracę z Sage Kadry i Płace i Sage Symfonia ERP we wspólnej bazie należy wykonywać konwersję za pomocą modułu Sage Symfonia ERP Administracja. Wykonanie konwersji z programu Sage Kadry i Płace spowoduje usunięcie danych modułów Sage Symfonia ERP.


No i fajnie, przy takiej operacji Administracja rzeczywiście proponuje włączenie pozostałych modułów, ale sprowadza się to do poszerzenia tej nowej bazy o dodatkowe tabele. Puste tabele. :( Czyli nadal mamy dwie bazy - jedną z całym ERP bez OP, i drugą z One Payroll i pozostałymi pustymi tabelami. Robi się też trochę zamieszania z licencjami, bo obie bazy mają przypisane niezależne licencje (już w nowym trybie) i bez problemu można niechcący wpisać licencję KIP nie do tej bazy; rozumiem, że wówczas pojawi się problem z wykorzystaniem licencji w nowej bazie stworzonej przez Migrator. Generalnie jest trochę misz-masz.....

pozdr
/irek


2018-03-06, 19:52
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 3 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Kadry i Płace One Payroll problem z ERP

w Techniczne

praw_y

1

466

2018-03-06, 11:04

praw_y Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Co lepsze Symfonia ERP Kadry-płace czy CDN Optima K-P?

w Programy Kadrowo Płacowe

Robertus

2

1499

2017-01-24, 11:51

urwel Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Mała Księgowość 2010b - wspólna deklaracja VAT-UE

w Programy Księgowe

Izydor

0

1104

2010-10-11, 19:34

Izydor Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki KIP One Payroll

w Techniczne

agapa

2

220

2018-06-11, 14:42

agapa Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant