Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-08-16, 05:08x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
klucz sprzętowy Symfonia FiK 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2018-02-19, 16:00
Posty: 14
Pomógł: 1
Post klucz sprzętowy Symfonia FiK
Cześć,

czy w Symfonii Finanse i Księgowość z modułem do obsługi firm bez limitu wykorzystywany jest nadal klucz sprzętowy, czy licencjonowanie online (http://www.sage.com.pl/informacje-dla-u ... ramow-sage) ?

Chciałbym używać symfonii na systemie zwirtualizowanym i mieć możliwość dowolnego przenoszenie lub odtworzenia po awarii w różnych lokalizacjach.
Nie wyobrażam sobie biegania po serwerowniach z kluczem USB ;)

Pozdrawiam :)


2018-03-06, 13:34
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2018-02-19, 16:00
Posty: 14
Pomógł: 1
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Z informacji uzyskanych od Sage, na chwilę obecną nie ma innej możliwości jak tylko klucz sprzętowy.
Ponadto na pytania o ewentualne uszkodzenie i czas oczekiwania na wydanie drugiego klucza, Pani od marketingu zapewniała, że te klucze się nie psują (a jeśli już tak to naprawdę bardzo rzadko).
Podała również informacje, o pracach nad nową wersją w której będzie licencjonowanie online, jak i również zamiast Pervasive'a MSSQL.


2018-03-12, 09:31
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-08-22, 09:57
Posty: 203
Pomógł: 36
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
rafal.kubicki1984 pisze:
Ponadto na pytania o ewentualne uszkodzenie i czas oczekiwania na wydanie drugiego klucza, Pani od marketingu zapewniała, że te klucze się nie psują (a jeśli już tak to naprawdę bardzo rzadko).

To fakt. Sztuka w moim biurze ma co najmniej 12 lat, inną sprawą jest chu.. oprogramowanie które potrafi się od czasu do czasu wywalić, a konkretne usługa "serwer kluczy sprzętowych". Niestety tylko restart windy pomaga.

rafal.kubicki1984 pisze:
jak i również zamiast Pervasive'a MSSQL.

hahahah w 2013/2014 roku też tak mówili.
Chociaż widząc jak Kadry Pay&Roll na MSSQL są szybsze (zgodnie z zapewnieniami Sage miało tak być) od wersji "klasycznej" to niech lepiej tego nie zmieniają.
Ten sam okres w starych Kadrach nalicza się 10-15% szybciej niż w KIP P&R na tej samej platformie sprzętowej.


2018-03-12, 12:04
Wyświetl profil

Rejestracja: 2018-02-19, 16:00
Posty: 14
Pomógł: 1
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Wracając do tematu klucz sprzętowego.

Jak wykonuje się rejestracje i aktywacje ? Trzeba to robić oddzielnie dla programu i klucza ?
Czy wystarczy ze zrobię to według instrukcji zawartej w dokumencie: ftp://ftp.symfonia.pl/pub/symfonia/upgr ... zetowy.pdf ?

Pozdrawiam.


2018-03-26, 14:00
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-02-29, 10:32
Posty: 111
Pomógł: 17
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
tak, tylko z klucza


2018-03-26, 15:28
Wyświetl profil

Rejestracja: 2018-02-19, 16:00
Posty: 14
Pomógł: 1
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
wszytko działa. Dzięki za pomoc!

Pozdrawiam.


2018-03-27, 16:29
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-11, 18:49
Posty: 7
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Witam,
jeśli się mogę podpiąć...
Ja również pracuję na kluczu sprzętowym z nielimitowaną liczbą firm, ale już drugi raz z rzędu mam problem z aktywowaniem klucza pod FK.
Oczywiście dzieje się to podczas aktualizacji rocznej i aktywowania nowych numerów w kluczu.
Sam proces przebiega prawidłowo, czyli rejestracja, potem aktywacja i tu pojawia się problem - nie znika mi ograniczenie czasowe.

Czy ktoś z Was miał podobny problem, bo nie wiem co zrobić. Przeinstalowałem HK(programowanie kluczy), numery seryjne w kluczu i w aplikacji się zgadzają.
Zastanawia mnie jeszcze Pervasive, ale nie wiem gdzie uderzyć.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.


2018-04-06, 13:26
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-02-21, 19:36
Posty: 31
Pomógł: 4
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Sprawdź w usługach czy serwer kluczy sprzętowych nie jest zatrzymany,


2018-04-07, 11:40
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-11, 18:49
Posty: 7
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Dzięki. Klucz był w usługach zatrzymany, ale niestety nic to nie dało :-(


2018-04-08, 15:10
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-02-21, 19:36
Posty: 31
Pomógł: 4
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
A jaki numer błędu Ci się wyświetla?


2018-04-09, 09:34
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-11, 18:49
Posty: 7
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
w tym sęk,że żaden


2018-04-09, 09:46
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-02-21, 19:36
Posty: 31
Pomógł: 4
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Rozumiem że na głównym komputerze widzisz w oprogramowaniu klucza numery licencji, i na tym samym komputerze w Symfonii masz ograniczenie czasowe?.


2018-04-09, 11:32
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-01-11, 18:49
Posty: 7
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Dokładnie. Pracuję lokalnie. Klucze są aktywowane w kluczu i te same w aplikacji(polecenie dane o aktywacji)


2018-04-09, 15:43
Wyświetl profil

Rejestracja: 2017-02-21, 19:36
Posty: 31
Pomógł: 4
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Spróbuj jeszcze wyłączyć zaporę


2018-04-09, 20:29
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-02-29, 10:32
Posty: 111
Pomógł: 17
Post Re: klucz sprzętowy Symfonia FiK
Ewentualnie zmienić protokół w kliencie klucza


2018-04-10, 09:30
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia + Samba + Klucz sprzętowy

w Techniczne

karas

11

3965

2011-02-08, 03:30

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. klucz sprzętowy Symfonia a Forte

w Techniczne

iredy

2

873

2010-06-16, 23:09

darek.007 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia handel 2016 a klucz sprzetowy

w Programy Handlowe

fandc

1

1688

2015-12-22, 14:15

ro_bek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. klucz sprzętowy

w Techniczne

oczko

2

1366

2016-11-26, 20:51

oczko Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant