Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-08-16, 05:07x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Zbiorcza zmiana konta 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2018-03-09, 21:12
Posty: 3
Post Zbiorcza zmiana konta
Dzień dobry
rozpoczynam swoja przygodę z Symfonią - czyli jestem kompletnie zielona :( Mamy kiepsko wdrożony program i masę problemów w związku z tym.
Proszę, podpowiedzcie mi, czy istnieje możliwość zbiorczej zmiany konta. Część dokumentów PP (przyjęcie z produkcji) zaimportowała sie z handlu na konto 310, a powinna na 601. Czy istnieje możliwość zbiorczej zmiany konta z 310 na 601 na tych dokumentach PP?
BS


2018-03-09, 21:22
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2010-08-22, 09:57
Posty: 203
Pomógł: 36
Post Re: Zbiorcza zmiana konta
usunąć w FK, poprawić szablony księgowań w Handlu i wyeksportować jeszcze raz


2018-03-09, 21:38
Wyświetl profil

Rejestracja: 2018-03-09, 21:12
Posty: 3
Post Re: Zbiorcza zmiana konta
Dziękuję za odpowiedź, to chyba nie jest jednak przyczyną, ponieważ schematy są ustawione już prawidłowo i import jest już prawidłowy, jednak wcześniejsze dokumenty, które są na 310 nawet po usunięciu i ponownym imporcie, wpadają na 310.


2018-03-10, 09:43
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-08-22, 09:57
Posty: 203
Pomógł: 36
Post Re: Zbiorcza zmiana konta
Wymiana między Handlem a FK masz poprzez integrację czy eksportujesz do pliku i importujesz jako import specjalny?

Jeśli przez import specjalny to w pliku z danymi można nawet w notatniku zrobić znajdź i zamień.

Pewnie prawidłowe księgowania są ustawione na nowym schemacie. W takim wypadku na wszystkich wcześniejszych dokumentach w Handlu trzeba by zmienić na każdym dokumencie na zakładce "inne" schemat księgowania. Ale w takim wypadku to chyba szybciej przeklikać w FK, ewentualnie zrobić jedną kwotą PK na koniec miesiąca.


2018-03-10, 11:52
Wyświetl profil

Rejestracja: 2018-03-09, 21:12
Posty: 3
Post Re: Zbiorcza zmiana konta
Niestety przez integrację.
Chyba zrobię zbiorczą kwotą przez PK, bo klikania jest za dużo.
Dziękuję za pomoc :)


2018-03-11, 17:02
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5158
Pomógł: 58
Post Re: Zbiorcza zmiana konta
Jeszcze mozna po prostu w tabeli zapisy podminic konta prostym selectem :)

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2018-03-15, 15:27
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 6 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zbiorcza zmiana kodu towaru

w Programy Handlowe

adam.l

3

1086

2014-04-29, 12:29

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. "zmiana konta spowoduje zmianę konta rozrachunkowego w ..."

w Programy Księgowe

Zuzanna

2

1025

2016-03-07, 22:54

Zuzanna Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Zmiana konta dekretów

w Programy Handlowe

kat

3

1054

2016-04-27, 17:05

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zmiana konta na rozrachunkowe

w Programy Księgowe

Limonka

1

816

2014-04-23, 17:18

Maciek Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant