Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-08-16, 05:08x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
KIP zmiana lokalizacji domyślnej kopii 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2014-01-20, 11:39
Posty: 49
Post KIP zmiana lokalizacji domyślnej kopii
Witam, jeśli jestem już w sql management studio - to gdzie tam można zmienić
domyślną lokalizację kopii? Wiem, że można ale w bazie danej firmy jest tyle tych foderów
że nie wiem gdzie szukać :)


2018-03-12, 14:32
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2016-05-17, 20:41
Posty: 317
Pomógł: 64
Post Re: KIP zmiana lokalizacji domyślnej kopii
Kliknij właściwości na nazwie instancji (w drzewku po lewej to będzie pierwsza / główna pozycja z której się wszystko inne rozwija), tam gdzieś były te folderki.


2018-03-12, 15:21
Wyświetl profil

Rejestracja: 2014-01-20, 11:39
Posty: 49
Post Re: KIP zmiana lokalizacji domyślnej kopii
Szepczący - niby wziąłem ale tych ścieżek nie widzę. Chyba jakoś nie odnajduję się w tym Studio i KIP.


2018-03-12, 18:37
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-05-17, 20:41
Posty: 317
Pomógł: 64
Post Re: KIP zmiana lokalizacji domyślnej kopii
W lewej części będziesz miał okienko "Object explorer", a w nim pierwsza pozycja to np. SERWER\SAGEPL (SQL Server coś-tam coś-tam). Kliknij to prawym > Properties, a potem przejdź do zakładki Database Settings. Katalog "Backup" to domyślny w którym SQL wrzuca wszystkie backupy.


2018-03-13, 16:48
Wyświetl profil

Rejestracja: 2014-01-20, 11:39
Posty: 49
Post Re: KIP zmiana lokalizacji domyślnej kopii
Okej sprawdze rowziazanie. Ja jeszcze znalazlem, ze na danej w studio - klikam prawym przyciskiem, dalej task i tam mam backup.


2018-03-13, 20:42
Wyświetl profil

Rejestracja: 2014-01-20, 11:39
Posty: 49
Post Re: KIP zmiana lokalizacji domyślnej kopii
Szepczacy - extra, wszystko przypisalo sie do wszystkich firm, i nie trzeba pojedynczo. Extra.


2018-03-13, 20:46
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 6 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. zmiana drukarki domyślnej z poziomu raportu

w Techniczne

Adi

1

605

2012-03-14, 12:45

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zmiana domyślnej skali podglądu wydruku

w Programy Handlowe

slavo_s2k

0

239

2018-03-21, 18:12

slavo_s2k Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Automatyczna zmiana dat na kopii dokumentu

w Programy Księgowe

Rafal.Tar

2

689

2010-08-03, 11:00

Rafal.Tar Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Otwieranie Handlu z e wskazaniem lokalizacji AMHM.ini

w Programy Handlowe

tkski

9

1359

2010-06-18, 23:59

wrob Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant