Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-09-24, 02:49x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
zwiększenie liczby znaczników 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2010-08-27, 13:33
Posty: 7
Post zwiększenie liczby znaczników
Witam
Mam problem z widocznością bitmapy znaczników na stacjach roboczych
Symfonia Handel 2016, konfiguracja Windows Serwer 2008, Handel w katalogu C:\symfonia\HM, w tym katalogu plik znacznik.bmp.
Po zwiększeniu liczby znaczników raportem Skrzat - menedżer znaczników do 128, znaczniki widoczne są na serwerze.
Nie wiem jak skonfigurować żeby były widoczne na stacjach roboczych. Program uruchamiam z z zamapowanego dysku sieciowego.
Proszę o pomoc, jakie pliki skonfigurować na stacjach, czy muszę na stacjach wgrać plik znacznik.bmp ?


2018-04-04, 14:29
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3459
Pomógł: 369
Post Re: zwiększenie liczby znaczników
jeżeli plik ze znacznikami znajduje się w katalogu programu (tam gdzie amhm.exe) to jest ok.
na stacjach masz zmapowany włąsnie ten katalog?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2018-04-04, 14:36
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-08-27, 13:33
Posty: 7
Post Re: zwiększenie liczby znaczników
Właśnie tak, i myślałem że to wystarczy...


2018-04-04, 14:46
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-08-27, 13:33
Posty: 7
Post Re: zwiększenie liczby znaczników
Problem rozwiązany - może komuś się przyda :mrgreen:
Na stacjach roboczych konfigurujemy w katalogu:
C:\Users\Nazwa_użytkownika\AppData\Roaming\Sage\Config
plik amhm.ini tworząc sekcję:

[Scena]
Znaczniki=ZNACZNIK.BMP

jeżeli plik jest w katalogu programu.
Jeżeli plik na inną nazwę lub lokalizację:

[Scena]
Znaczniki=X:\nazwa_folderu\nazwa_pliku.bmp


2018-04-04, 19:14
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3459
Pomógł: 369
Post Re: zwiększenie liczby znaczników
Raport, którym zwiększałeś ilość znaczników robi ten wpis.
Robi jednak w profilu zalogowanego do systemu użytkownika i na jednej stacji (trochę głupio).

Wtedy należy uruchomić raport na każdej stacji (na kolejnych bez zmiany ilości znaczników) i wybierać Dalej -> Dalej ....
Teraz jestem mądry co?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2018-04-04, 20:06
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 5 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zwiększenie liczby znaczników

w Techniczne

suand

6

1184

2010-02-09, 15:25

suand Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Zwiększenie ilości znaczników

w Programy Handlowe

zz

12

2853

2009-01-15, 16:55

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Zestawienie liczby ubezpieczonych do IWA

w Programy Kadrowo Płacowe

MałaKsięgowa

0

923

2012-01-11, 14:16

MałaKsięgowa Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Błędne rozliczenie liczby godzin nadliczbowych

w Programy Kadrowo Płacowe

shikoo

3

1028

2009-10-21, 12:16

shikoo Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant