Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-11-19, 20:46x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumentu. 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2008-03-10, 14:01
Posty: 502
Post jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumentu.
Witam.
Przy wpisywaniu towarów do ZMO:
po wpisaniu pewnych TW chcę dodać inne powiązane (coś jak komplety)
ponieważ (chyba?) nie ma możliwości dodania ich do aktualnie obrabianego dokumentu, trzeba go zostawić w buforze, dodać TW i otworzyć ponownie.
Czy jestem w stanie to zrobić programowo?
(jakieś xDk.Close(id), Open(id), Edit(id)

_________________
zz


2018-10-03, 12:38
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-09-05, 11:53
Posty: 110
Pomógł: 7
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
nie wiem czy jest 'ludzkie'
rozwiązanie.....

jak bym próbował na alt-NNN zrobić to po buforze klawiatury
po prostu wbijać tam bezpośrednio skróty (dla erp):
alt & z - 'pozostaw w buforze'
alt & p - 'pozostaw rezerwacje' (na przykład...)
i masz pozostawiony w buforze

>> tu twoje wygibasy z dokumentem ....

po nich - trochę trudniej bo trzeba z powrotem podnieść formatkę z tym dokumentem - jakieś openwindow czy coś ew. ostatetcznie lista zo z tym jednym dokumentem, fokus na listę i 'enter' bo bufora klawiatury

potem znowu po buforze - 'enter' -> przejście / 'powrót' do trybu edycji
;-)

no ale ja bym się zastanowił czy nie jesteś w stanie po prostu na podniesionym oknie oprogramować serii wbić kodu do bufora klawiatury dodającego co trzeba na dokumencie
to wiesz - zależy co/jak dokładnie robisz


2018-10-04, 06:15
Wyświetl profil

Rejestracja: 2008-03-10, 14:01
Posty: 502
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
to ja im jednak zaproponuję 'ludzkie' Pozostaw w buforze... ;-)

ale ... gdybym chciał w przyszłosci skorzystać z tej metody
jak to 'wirtualnie wystukać' na klawiaturze? (HMF)

_________________
zz


2018-10-04, 12:44
Wyświetl profil

Rejestracja: 2013-10-02, 08:42
Posty: 21
Pomógł: 2
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
Czy procedura OnTwChange nie załatwia sprawy?
W tym zdarzeniu, po wybraniu towaru "lekką ręką" możesz utworzyć związek inny itd. Ja nawet w locie zmieniam numer dokumentu. Co ważne - okno się odświeża.


2018-10-04, 14:35
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-09-05, 11:53
Posty: 110
Pomógł: 7
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
to wtedy tworzysz sobie obiekt Wscript.Shell i sendkeys()-em stukasz do bufora klawiatury
jest w necie opis tego co/jak wrzucać - raczej działa


2018-10-04, 15:19
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-09-05, 11:53
Posty: 110
Pomógł: 7
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
alan0z pisze:
Czy procedura OnTwChange nie załatwia sprawy?
W tym zdarzeniu, po wybraniu towaru "lekką ręką" możesz utworzyć związek inny itd. Ja nawet w locie zmieniam numer dokumentu. Co ważne - okno się odświeża.


ja tam nie wiem ale zz pewnie sobie sprawdzi :-)
diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach i tych wszystkich 'wygibasach', które potrzebuje zrobić


2018-10-04, 15:21
Wyświetl profil

Rejestracja: 2008-03-10, 14:01
Posty: 502
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
No właśnie OnTwChanged próbuję.
Niestety wychodzi mi, że nie można dodawać programowo towarów do wprowadzanego właśnie dokumentu.
Chyba było to komentowane na forum

_________________
zz


2018-10-05, 07:31
Wyświetl profil

Rejestracja: 2008-03-10, 14:01
Posty: 502
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
A jeszcze takie pytanie:
jak 'w locie' zmieniasz numer dokumentu?

_________________
zz


2018-10-05, 12:31
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2013-09-05, 11:53
Posty: 110
Pomógł: 7
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
a po co chcesz wymuszać numer?


2018-10-07, 12:24
Wyświetl profil

Rejestracja: 2008-03-10, 14:01
Posty: 502
Post Re: jak uniknąć klikania "pozostaw w buforze" i otw. dokumen
muszę zachować kolejność numeracji dokumentów buforowych
ale wygląda na to, że działa xBIORec.SetField("kod", sNew)

_________________
zz


2018-10-09, 08:51
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 10 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. [HM][HMF] Blokada przycisku "Pozostaw w buforze"

w Programowanie

KrzysztofK

6

1269

2016-06-06, 12:29

KrzysztofK Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Edycja dokumentu w buforze

w Programowanie

zz

12

1506

2018-08-14, 15:14

zz Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Blokada edycji dokumentu w buforze

w Programy Księgowe

Rufhs

10

619

2017-11-28, 10:58

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. FKP - InfoDok - Tworzenie dokumentu w buforze

w Programowanie

Sławek

3

2121

2009-09-10, 10:09

Sławek Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant