Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2018-11-19, 20:46x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Kadry i Płace 2019a - brak pozycji w Ustawieniach 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2009-04-20, 07:37
Posty: 223
Pomógł: 2
Post Kadry i Płace 2019a - brak pozycji w Ustawieniach
Witam,
Problem dotyczy Kadr i Płac 2019a - w menu Ustawienia / Kadrowe i Płacowe brak pozycji Tryb naliczenia, gałąź kończy się na pozycji Informacje o pracowniku. Jednocześnie na jednym użytkowniku jest problem z automatycznym przeliczaniem na zakładce Płace. Na pozostałych użytkownikach działa, na jednym nie chce :( No i brak tego ustawienia. Czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem?

/pozdr
irek


2018-10-31, 11:22
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2016-05-17, 20:41
Posty: 340
Pomógł: 67
Post Re: Kadry i Płace 2019a - brak pozycji w Ustawieniach
Ta wiadomość była pomocna.(1)
Na licencji standard ta opcja jest niewidoczna w menu, ale wątpię aby to był ten problem. Ustawienie jest globalne, więc jak jedna osoba się nie przelicza musi być inny powód - może jakiś błędny wpis w tabeli KD.PRC_INFO (np. jakieś niewidoczne na interface oznaczenie że ktoś jest zamknięty itp.).

Jak chcesz się pobawić to ustawienie to przechowywane jest w tabeli SQL, ta kwerenda aktywuje opcję "Wyłącz automatyczne przeliczanie systemu wynagrodzeń":
Kod:
UPDATE [KD].[SETTINGS] SET [value]=1 WHERE [id]=2664 AND [type]=116


A ta przywraca domyślne ustawienie:
Kod:
UPDATE [KD].[SETTINGS] SET [value]=0 WHERE [id]=2664 AND [type]=116


2018-10-31, 15:59
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-04-20, 07:37
Posty: 223
Pomógł: 2
Post Re: Kadry i Płace 2019a - brak pozycji w Ustawieniach
Wielkie dzięki! :)
Wygląda na to, że działa, ... po drobnej modyfikacji ;) U mnie w tabeli SETTING nie ma id = 2664, najwyższe to 2491... Ale type = 116 - Super! Generalnie wygląda na to, że hula - Gwiazdka dla Ciebie oczywiście.
Kod:
UPDATE [KD].[SETTINGS] SET [value]=0 WHERE [usr]=2483 AND [type]=116

Nadal jednak nie jest dla mnie do końca jasny brak opcji w Ustawieniach. Na licencji Standard? Może; klient przechodził z KPD. Ale np jak instaluje sobie Demo One Payroll Standard, to taką opcję widzę, więc nie wiem do końca...
Jeszcze raz dzięki.

/podr
irek


2018-10-31, 16:58
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-05-17, 20:41
Posty: 340
Pomógł: 67
Post Re: Kadry i Płace 2019a - brak pozycji w Ustawieniach
No demo to demo, ma chyba pokazywać co można i pewnie dlatego prawie wszystkie opcje ma aktywne.


2018-10-31, 23:56
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 4 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. zmiana w ustawieniach Symfonia KAdry i pLace

w Programy Kadrowo Płacowe

Beatrycz7

3

1515

2013-08-26, 07:43

MałaKsięgowa Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Nowa wersja sage kadry płace i sage kadry płace 2.0 kiedy?

w Programy Kadrowo Płacowe

karol

1

494

2018-01-05, 13:08

ka_m Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. MigracjaDanych Symfonia Płace 2007 Kadry Płace 2010

w Programy Kadrowo Płacowe

tomson

7

4905

2014-11-14, 16:14

aneta.g Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Migracja danych z Symfonia Płace do Kadry i Płace

w Programy Kadrowo Płacowe

jhb

2

2685

2014-09-24, 07:53

rafal Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant