Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2019-10-22, 04:19x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Dodtkowe pole przy eksporcie faktur do XML 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2019-09-06, 09:05
Posty: 3
Post Dodtkowe pole przy eksporcie faktur do XML
Dzień dobry,

Jestem szczęśliwym posiadaczek oprogramowania Sage Symfonia 2.0 Handel 19.2.4.0. Często korzystam z eksportu faktur sprzedaży do pliku XML. Proszę o informację w jaki sposób dodać do tego pliku dodatkowe pole z numerem zamówienia obcego (ZO), z którego wygenerowana została eksportowana faktura sprzedaży.

Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.

Pozdrawiam


2019-09-06, 09:21
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3517
Pomógł: 381
Post Re: Dodtkowe pole przy eksporcie faktur do XML
Należy zmodyfikować raport Raporty -> Eksport -> Eksport - include -> Eksport e-Faktury - include I

pobrać numer zamówienia z powiązanego dokumentu i dodać pole

Kod:
Eksport.Pole( "Zamówienie", BasBD.GetField( "kod" ) )

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2019-09-06, 11:00
Wyświetl profil

Rejestracja: 2019-09-06, 09:05
Posty: 3
Post Re: Dodtkowe pole przy eksporcie faktur do XML
Jak powiązać BasBD i BasDK?


2019-09-06, 11:53
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3517
Pomógł: 381
Post Re: Dodtkowe pole przy eksporcie faktur do XML
W bazie ZZ typi = 144

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2019-09-06, 12:49
Wyświetl profil

Rejestracja: 2019-09-06, 09:05
Posty: 3
Post Re: Dodtkowe pole przy eksporcie faktur do XML
Niestety moje zdolności programistyczne są na niezbyt wysokim poziomie.

Wklejając do wskazanego pliku kod:
Kod:
Eksport.Pole( "Zamowienie", BasBD.GetField( "kod" ) )

... w wyeksportowanym XML w polu <Zamowienia> pojawia się numer ostatnio otwieranego zamówienia, a nie tego powiązanego z fakturą.

Czy mógłbyś napisać konkretną linijkę kodu, który ustawi bazę BD na odpowiednim rekordzie?

Z góry dziękuję ;)


2019-09-06, 14:17
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3517
Pomógł: 381
Post Re: Dodtkowe pole przy eksporcie faktur do XML
Skontaktuj się z Ekspertem bo to już trzeba dopisać więcej kodu.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2019-09-06, 17:58
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 6 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. STF-2008 nazwa ST przy eksporcie do FK-i

w Pozostałe

zz

9

1970

2010-06-29, 11:14

zz Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Import faktur zakupowych poprzez XML

w Programy Handlowe

wfrp19

3

1692

2013-02-15, 16:25

wfrp19 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Import faktur do programu Handel z plików XML

w Programy Handlowe

MKM

2

623

2018-07-04, 11:36

Beata.B Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Pole KRYTERIUM przy wyszukiwaniu rozrachunków.

w Programy Księgowe

zz

3

1186

2008-06-18, 08:20

zz Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant