Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2020-09-29, 19:46x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Przechowanie tymczasowych danych w bazie 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2010-11-25, 09:46
Posty: 298
Pomógł: 3
Post Przechowanie tymczasowych danych w bazie
Hej założyłem osobny temat ponieważ na forum nie widziałem żeby ktoś o to pytał, potrzebuje przechować tymczasowe dane gdziekolwiek w bazie danych nie wiem gdzie mogę umieścić aby nie kolidowało to z programem ? Aby potem wykonać zapytanie sqlem


2020-08-04, 14:54
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3564
Pomógł: 393
Post Re: Przechowanie tymczasowych danych w bazie
Pervasive czy MSSQL?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2020-08-04, 16:34
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-11-25, 09:46
Posty: 298
Pomógł: 3
Post Re: Przechowanie tymczasowych danych w bazie
pervasive, handel 2.0 ;-)


2020-08-04, 16:45
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3564
Pomógł: 393
Post Re: Przechowanie tymczasowych danych w bazie
Tu dostałeś dobrą odpowiedź. viewtopic.php?p=40549#p40549

Jeżeli jednak chcesz pobierać dane zapytaniem to

1. Dodaj tabelę do Pervasiva w PCC (już chyba tak zrobiłeś) i połącz się przez ADODB.Connection.

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2020-08-04, 18:05
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-11-25, 09:46
Posty: 298
Pomógł: 3
Post Re: Przechowanie tymczasowych danych w bazie
dzięki


2020-08-04, 18:57
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-11-25, 09:46
Posty: 298
Pomógł: 3
Post Re: Przechowanie tymczasowych danych w bazie
Kod:
int SUB testconnect()
dispatch con="ADODB.Connection"


con.ConnectionString="Driver={Pervasive ODBC Client Interface};ServerName=HP;ServerDSN=testowy;Uid=Master;Pwd=11111111;"
con.Open()

dispatch rs = "ADODB.Recordset"
string sSQL = "SELECT * FROM AW"

if rs.State == 1 then rs.Close()
rs.Open(sSQL, con, 3)
if rs.RecordCount > 0 then  // nigdy nie wchodzi, bo rs.RecordCount = -1
   rs.MoveFirst()
   while !rs.EOF
      message rs.Fields("value").Value
      rs.MoveNext()
   wend
endif
endsub

testconnect()



Obrazek


2020-08-05, 11:19
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3564
Pomógł: 393
Post Re: Przechowanie tymczasowych danych w bazie
Ta wiadomość była pomocna.(1)
dziala czy nie?

Kod:
rs.Open(sSQL, con, 3, 3)

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2020-08-05, 12:07
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-11-25, 09:46
Posty: 298
Pomógł: 3
Post Re: Przechowanie tymczasowych danych w bazie
działa


2020-08-05, 12:34
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 8 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. datetime w bazie danych

w Programowanie

Zib3l

1

1275

2015-04-13, 16:17

rafal Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki W bazie danych brak rekordów

w Programy Handlowe

tomaszmax

7

1418

2013-03-18, 16:47

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Nowa tabela w bazie danych

w Programowanie

Zenek N

3

390

2020-08-04, 13:10

sniez Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. [Handel] Stawka Vat w bazie danych

w Programowanie

Zenek N

4

793

2017-10-30, 12:31

Zenek N Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant