Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2021-09-27, 01:59x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Tabela kursów - błąd podczas zmiany kursu 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2021-07-12, 13:09
Posty: 1
Post Tabela kursów - błąd podczas zmiany kursu
Dzień dobry,

Jako że z problemem walczymy już dłuższy czas a jest on dość uciążliwy postanowiłem podpytać i tutaj. W trakcie wprowadzania dokumentów (WB,WDT,WNT - wszystkich gdzie używamy kursów) ustawiam kurs na pierwszym zapisie. Odpalam tabele, zaczytują się kursy i wszystko jest ok. W momencie (dla przykładu w WB) zmiany kursu dla drugiej pozycji kursu i próbie odpalenia po raz kolejny tabeli kursów na danym dokumencie Symfonia się wyłącza. Pomaga tylko zapisanie dokumentu i ponowne uruchomienie programu - też nie zawsze. Problem występuje w 90% przypadków - czasami pozwoli na zmianę kursu. Problem występuje również w przypadku wprowadzania dokumentów WDT - przy zmianie kursu na kolejnym wprowadzonym dokumencie Symfonia się wykrzacza.

Pracujemy na Symfoni50c, wielostanowiskowa, instalacja na lokalnym serwerze oraz stacje robocze, wersja 2021.1 - z tym że problem występuje od dłuższego czasu (około roku)

Czy ktoś doświadczył podobnego problemu? Może chociaż nakierowanie gdzie diagnozować dany problem? Z czystej logiki widzę tutaj problem z połączeniem z bazą danych dla tabeli kursów z tymże nie wiem czym ten problem może być wywołany.

Każda pomoc mile widziana. :)


2021-07-12, 13:17
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2008-10-01, 14:28
Posty: 66
Pomógł: 1
Post Re: Tabela kursów - błąd podczas zmiany kursu
DamianO pisze:
Dzień dobry,
przy zmianie kursu na kolejnym wprowadzonym dokumencie Symfonia się wykrzacza.


Mam to samo, coś udało Ci się ustalić? Na niektórych stanowiskach jest OK, a niektóre się wyłączają. Wszystkie są tak samo skonfigurowane.


2021-09-14, 15:57
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-02-12, 10:22
Posty: 501
Pomógł: 45
Post Re: Tabela kursów - błąd podczas zmiany kursu
Symfonia wie, że jest problem i został on przekazany do działu rozwoju oprogramowania.


2021-09-16, 09:18
Wyświetl profil

Rejestracja: 2010-08-22, 09:57
Posty: 301
Pomógł: 52
Post Re: Tabela kursów - błąd podczas zmiany kursu
Czyli, że co rozwiną i będzie jeszcze lepszy błąd?

Ostatnio coś im za bardzo nie idzie.
Na kompensacie walutowej w wersji 2021.3 nie idzie wybrać kursu wcale . dział rozwoju rozwija problem już ponad dwa tydodnie
Dodatkowo płatny "Magazyn Walut" nie działa - tj. przy stosowaniu tego mechanizmu wychodzą głupoty przy przeszacowaniu walut na koniec roku bład zgłoszony prawie 3 miesiące temu - dział rozwoju dokonuje analizy problemu. Gdzie byli jak wprowadzali nowe rozwiazanie? Nikt tego nie testuje czy jak?

Pomijam juz wcześniejsze knoty z importem specjalnym - do, którego nawet na początku nie chcieli się przyznać.


2021-09-16, 16:04
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 4 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Błąd podczas próby importu kursów walut ze strony NBP

w Programy Handlowe

gregor63

1

691

2021-01-06, 13:56

perek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. tabela kursów - średni,sprzedaży

w Programy Handlowe

igwo69

1

1238

2010-06-07, 15:07

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Import specjalny - tabela kursów walut

w Programowanie

PawelB

1

2501

2020-10-15, 22:59

Arek44 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Błąd podczas migracji

w Techniczne

konradwo

2

2210

2020-08-17, 12:42

Marek1989 Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant