Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2021-05-07, 18:45x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Szablon importu - pozycje kolumnowe 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2009-10-22, 08:35
Posty: 32
Post Szablon importu - pozycje kolumnowe
Witam,

Borykam sie od pewnego czasu z szablonem do importowania danych w Handel Premium 2009c. Oto kod szablonu:

Kod:
#format "SDF"
#opisy ""
#separator_01 ","
#break ""


Section("","dokumentSP")
{
    @opisy=""

   $nazwa = "Zam"
   $kodMag = "MAG"
   $typ_dokumentu = "ZME"
   $seria = "sZME"
   $termin = Date()
   $forma_platnosci  = "Cash on the premises"     // bezposrednie przypisanie dziala
   //$forma_platnosci  = [7]       // nie mozna przypisac jako pozycja kolumny
   $rejestr_platnosci ="costam"
   $waluta = "EUR"

   //$khkod = [8]                       // podobnie jak wyzej

   Exit()

   Def("break","")

      while(! Def("break") ){
         Def("issomething","")
                  
         section( "", "", "" )
         {
         Def("issomething","x")      

         MakeSec("Pozycja dokumentu")
         {
            $kod = [2]               //dziala
            $cena = [3]               //dziala
            $ilosc = [4]               //dziala

            //$$forma_platnosci  = [7]         //tez nie dziala
            //$$forma_platnosci  = "Cash on the premises"   // dziala

         }

         }
         if ( ! Def("issomething","") )
         {
            Def("break","aaa")
         }

      }
}



Komentarze w kodzie wyjasniaja moj problem. Wywoluje szablon dla pliku w ktorym mam dane oddzielone srednikami. Dlaczego nie widzi tych kolumn dla sekcji glownej?

Pozdrawiam


2009-10-22, 08:50
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 



Rejestracja: 2009-10-22, 08:35
Posty: 32
Post 
Dodam jeszcze jedno pytanie. Podczas importowania danych program pyta o nadawce danych. Jak sie tego pozbyc? Chce ustawic zeby nie pytal nigdy i importowal bez uzgadniania.


2009-10-23, 10:36
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-03-07, 11:13
Posty: 597
Pomógł: 34
Post 
Dopisz sobie linię
Kod:
Info("_", [7], "_")

Nie zamieściłeś pliku źródłowego, więc skąd mamy znać przyczynę błędu?

Zobacz sobie, jak normalne pliki z Symfonii ustawiają nadawcę. Przecież możesz zrobić eksport.


2009-10-26, 10:36
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-10-22, 08:35
Posty: 32
Post 
Nie chce ustawiac nadawcy.

[center]Obrazek[/center]

Chcialbym wylaczyc pytanie o uzgadnianie nadawcy i domyslnie w tle ustawiac na nie.


Ostatnio zmieniony 2009-10-28, 12:02 przez tomko, łącznie zmieniany 2 razy



2009-10-27, 10:21
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-04-18, 18:52
Posty: 5168
Pomógł: 59
Post 
A nie jest to opisane w plku - dokumentacja\AmHm-Import_specjalny.rtf ?

_________________
Znajdź dodatek -- Zapytaj Eksperta

www.SYMFONIA.ORG
biuro@symfonia.org
tel +48 32 202 15 46
skype: hsoft.robert.wrobel


2009-10-27, 22:08
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-10-22, 08:35
Posty: 32
Post 
przejrzalem i nie znalazlem rozwiazania:/


2009-10-28, 09:42
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-10-22, 08:35
Posty: 32
Post 
Zmienilem koncepcje. Nie wykorzystuje do importu szablonu tylko bezposrednio w iorec wszystko wypelniam z poziomu ambasic-a. Dzieki temu nie musze podawac nadawcy wiec problem rozwiazany. Dzieki za wszelkie zainteresowanie


2009-10-28, 13:31
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-10-22, 08:35
Posty: 32
Post 
Raport importuje mi dane za pomoca iorec. Ustawiam w nim m.in. kurs:
Kod:
ior.SetField("waluta", "EUR")
ior.SetField("kurs", "4.2")

Jednak program mimo wszystko pyta czy uzyc kursu. Jak sie tego pozbyc? Jak dam 'zapisz' to na ten dzien juz nie zapyta wiecej ale chcialbym zeby na stale ten komunikat o potw. zniknal. Dzieki za odp.


2009-11-17, 15:27
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-10-22, 08:35
Posty: 32
Post 
moge co prawda do bazy zapisac kursy na iles dni do przodu ale czy takie rozwiazanie jest prawidlowe to nie wiem


2009-11-17, 17:13
Wyświetl profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-09-23, 08:30
Posty: 149
Pomógł: 2
Post 
No ale to będzie wymagało modułu "Jasnowidzenie 1.2", a on straaasznie drogi ;)


2009-11-17, 18:24
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3670
Pomógł: 401
Post 
możesz zapisać kurs do bazy w "międzyczasie"

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2009-11-17, 18:52
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 11 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki Jaki szablon importu?

w Programy Handlowe

zz

3

1526

2011-03-07, 14:09

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. szablon do importu z excela

w Techniczne

kt99

4

1806

2009-03-19, 21:36

darek.007 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Szablon PK do importu dla FKF2011d

w Programy Księgowe

ryszardpt

1

604

2012-05-16, 12:46

wrob Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Znikający szablon importu FK 2013a

w Programy Księgowe

moszen

3

1327

2012-11-02, 11:20

rafal Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant