Posty bez odpowiedzi |oraz Aktywne tematy Dzisiaj jest 2021-06-13, 13:27x



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 2009-01-07, 13:48
Posty: 18
Post Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
Na jednej stacji roboczej mam problem z często pojawiającym się problemem. Program samoistnie wyłącza się podczas pracy.
System na tej stacji to : Windows 8.1
Dziennik błędu poniżej:
Nazwa aplikacji powodującej błąd: Amkd.exe, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x57ec180f
Nazwa modułu powodującego błąd: clr.dll, wersja: 4.0.30319.36366, sygnatura czasowa: 0x57a0f858
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x0042511a
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0xf58
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01d26bf6a44fb4f5
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: X:\KD2017\Amkd.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\clr.dll
Identyfikator raportu: c6895e29-d7ea-11e6-8284-305a3a7e5037
Pełna nazwa pakietu powodującego błąd:
Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd:

Czy ktoś spotkał się z podobnym błędem?


2017-01-12, 10:01
Wyświetl profil
Autor Wiadomość
 


Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3687
Pomógł: 402
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
może przeinstaluj .NET
W jakim momencie w programie występuje problem?

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2017-01-12, 14:49
Wyświetl profil

Rejestracja: 2009-01-07, 13:48
Posty: 18
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
Nie ma zależności. Problem pojawia się w różnych momentach np. podczas wprowadzania dokumentu, a także w czasie gdy nic nie jest robione. :(


2017-01-12, 14:55
Wyświetl profil

Rejestracja: 2008-11-19, 13:48
Posty: 139
Pomógł: 1
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
U mojego klienta też FK się zawiesza, program zamyka się przy wyborze kontrahenta z pozycji wprowadzania nowego dokumentu i dodawaniu kontrahenta do bazy


2017-01-16, 10:36
Wyświetl profil
Ekspert
Ekspert

Rejestracja: 2007-11-16, 15:08
Posty: 3687
Pomógł: 402
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
Wyłącz opcję karty sieciowej Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii.

Załącznik:
bląd_clr_dll_01.jpg
bląd_clr_dll_01.jpg [ 30.51 KiB | Przeglądany 2421 razy ]

_________________
Skontaktuj się z Ekspertem | Zamów dodatek

tel. 22 7 538 538
ekspert@mojaSymfonia.pl
http://www.mojaSymfonia.pl


2017-12-08, 15:39
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-09-14, 09:34
Posty: 5
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
Witam
Mam ten sam problem czy ktoś już znalazł po takim czasie jego rozwiązanie?


2018-10-03, 11:24
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-09-14, 09:34
Posty: 5
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
Witam
Minęło już kilka miesięcy od momentu jak podbiłem pytanie, więc robię to ponownie. Mam instalację na Win 10 PRO i nagminnie pojawia się błąd z wątku który uniemożliwia pracę księgowym w firmie. Zewnętrzna firma która sprzedaje klientowi aktualizację Symfonii twierdzi że to jest problem za rozwiązanie którego trzeba ekstra zapłacić. Czy komuś udało się znaleźć na niego jakieś rozwiązanie? Dodam że reinstalacja .Neta nie nie daje.
Opcja z kartą sieciową jest ustawiona na poprawną.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam


2019-04-08, 21:17
Wyświetl profil

Rejestracja: 2019-02-01, 10:26
Posty: 116
Pomógł: 13
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
Próbowałeś:
http://www.forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?f=4&t=6034


2019-04-10, 08:26
Wyświetl profil

Rejestracja: 2016-09-14, 09:34
Posty: 5
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
Tak to przeglądałem. Sieć jest sprawna. Jedyne co to instalacje są na 64bity a nie 32.
Sieć jest domenowa, wczoraj podniosłem testowo jednemu użytkownikowi uprawnienia do wprowadzania zmian na dysku systemowym stacji roboczej i problem ustąpił. Pytanie tylko czy to przypadek że przez jeden dzień nie było błędów czy to jednak kwestia uprawnień. Będę obserwował.


2019-04-10, 08:44
Wyświetl profil

Rejestracja: 2019-02-01, 10:26
Posty: 116
Pomógł: 13
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
A to?
Na serwerze klucza sprzętowego/Narzędzia administracyjne/Usługi/Serwer kluczy sprzętowych/Odzyskiwanie/1,2,3 błąd/Ustaw na "Uruchom ponownie usługę"


2019-04-10, 09:01
Wyświetl profil

Rejestracja: 2019-02-01, 10:26
Posty: 116
Pomógł: 13
Post Re: Symfonia FiK 2.0 - błąd program wyłącza się
a.f pisze:
A to?
Na serwerze klucza sprzętowego/Narzędzia administracyjne/Usługi/Serwer kluczy sprzętowych/Odzyskiwanie/1,2,3 błąd/Ustaw na "Uruchom ponownie usługę"


W ERP jest to usługa "Sage Symfonia SRV .. " lub "Sage CMN ...", tyle, że musi być ustawiona na ponowne uruchomienie na wszystkich stanowiskach łącznie z serwerem. I na wszystkich powinna być w takiej samej wersji.


2019-04-10, 11:20
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 11 ] 
   Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi   Odsłony   Ostatni post 
Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Program się wyłącza [FKP 2011.1c]

w Programy Księgowe

Bartosh89

1

1349

2012-08-08, 10:33

Jarek75 Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Symfonia 2011.1a wyłącza się poprzez błąd

w Techniczne

sosnek

6

3245

2011-06-01, 07:38

sosnek Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Załączniki MK - program się wyłącza podczas uruchamiania. Zdarzenie 459

w Techniczne

Oraczus

6

2719

2018-06-07, 16:53

gregg Wyświetl najnowszy post

Na tym forum nie ma nowych nieprzeczytanych postów. Po aktualizacji Handel 2019c na 2020.0 program wyłącza sie

w Programy Handlowe

rafraf

0

1520

2019-07-25, 13:09

rafraf Wyświetl najnowszy post



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Support forum phpbb by phpBB Assistant